Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τον μετριοπαθή Τσίπρα – Τι φοβούνται και γιατί

Μουδιασμένα εμφανίστηκαν τα κυβερνητικά στελέχη μετά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ, καθώς ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε μ’ ένα θεσμικό προφίλ, μετριοπαθή λόγο, συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις.

Από: topontiki.gr / Γράφει η Πηνελόπη Νάσσου

Στην πραγματικότητα δηλαδή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα απ’ όσα  πίστευαν ότι θα κάνει τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε τον πήχη των εξαγγελιών του μόνο κατά 100 εκατ. πάνω από τις εξαγγελίες που είχε κάνει πριν από μία εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γεγονός που επηρέασε την επικοινωνιακή τακτική του Μεγάρου Μαξίμου.

Εκεί δηλαδή που τα στελέχη του ήταν έτοιμα να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες Τσίπρα –επιμένοντας ότι τα μέτρα κοστολογούνται γύρω στα 20 δισ.-  η Κουμουνδούρου έσπευσε ν’ αντιδράσει δίνοντας στην δημοσιότητα έναν κατάλογο με το πόσο κοστίζουν και το που θα βρουν τα χρήματα.

Η τακτική του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αιφνιδιάσει τους συνεργάτες του πρωθυπουργού οι οποίοι αναζητούν τρόπο για να ευτελίσουν το αφήγημα Τσίπρα.

Έτσι από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η επιχείρηση αποδόμησης των εξαγγελιών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στα κομμάτια εκείνα τα όποια για διάφορους λόγους μπορούν να έχουν απήχηση στην κοινή γνώμη.

Οι εξαγγελίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, καθώς μετά την ΔΕΘ υπήρξε η άποψη ότι θα έπρεπε να έχουν ρίξει περισσότερο το βάρος τους σ’ αυτή την επαγγελματική ομάδα η οποία έχει  πληγή ιδιαίτερα από την εποχή του κορονοϊού.

Το γεγονός ακόμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε με έμφαση στην μεσαία τάξη -για την οποία είπε ότι αδικήθηκε τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ- δεν πέρασε απαρατήρητο από την κυβέρνηση. Όπως δεν πέρασε και το γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι των εξαγγελιών Τσίπρα αφορούσαν αυτή την κοινωνική ομάδα.

Ακόμα οι ιδιαίτερες αναφορές στην νεολαία -όπου εκεί η κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει πραγματικό πρόβλημα- καθώς ακόμα δεν έχει βρει τον τρόπο για να την προσεγγίσει, προβλημάτισαν ακόμα περισσότερο το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε πολιτικό επίπεδο τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος κατάλαβαν από τις τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στην πρώτη κάλπη με την απλή αναλογική θα «χυθεί αίμα», αφού ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύει αυτή την εκλογική αναμέτρηση σε μητέρα των μαχών.

Τέλος, διέκριναν ότι από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξε μια προσπάθεια προσέγγισης των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, σε μια στιγμή που οι σχέσεις της ΝΔ με τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι ανύπαρκτες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail