Σαμαράκια με καρφιά στους δρόμους για τους παραβάτες - Πού τοποθετήθηκαν

Δραστικά μέτρα λαμβάνουν σε πόλη της Ρουμανίας, όπου τοποθετούνται σαμαράκια με «καρφιά» με σκοπό να αποτρέψουν όσους κινούνται ανάποδα σε δρόμους μονής κυκλοφορίας.

Από: carandmotor.gr

Ένα ακόμα «όπλο» στην προσπάθεια της εφαρμογής του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επιστράτευσαν στη Ρουμανία, αναβαθμίζοντας τα γνωστά στους περισσότερους «σαμαράκια».

Αυτό που επί της ουσίας έπραξαν στο Ιάσιο της Ρουμανίας είναι να ενσωματώσουν μεταλλικά ελάσματα στα «σαμαράκια» τα οποία απειλούν με πλήρη καταστροφή τα ελαστικά του αυτοκινήτου που θα επιχειρήσει να κινηθεί ανάποδα από την προβλεπόμενη κατεύθυνση.

Αντιθέτως, τα μεταλλικά ελάσματα, τα οποία παραπέμπουν σε καρφιά, δεν προκαλούν κάποια ζημιά στα οχήματα που θα περάσουν από τη σωστή πλευρά του δρόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ημέρα που τοποθετήθηκε το συγκεκριμένο σύστημα έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά όπου οδηγοί επιχείρησαν να εισέλθουν ανάποδα στον δρόμο καταστρέφοντας τα ελαστικά των οχημάτων τους και παρά το γεγονός ότι το μέτρο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακραίο, τοπικά μέσα αναφέρουν ότι οι κάτοικοι της πόλης συμφωνούν με την απόφαση αυτή ενώ προτείνουν και την επέκτασή του σε περισσότερα σημεία-δρόμους.
Καρφιά στους δρόμους

Το... πρωτοποριακό σαμαράκι με τα καρφιά τοποθετήθηκε σε εμπορικό κέντρο όπου η παραβίαση του απαγορευτικού σήματος αποτελούσε ένα εξαιρετικά συχνό φαινόμενο. Μάλιστα εκτός από το ευδιάκριτο «απαγορευτικό», έχει τοποθετηθεί παραπλεύρως και πινακίδα η οποία ενημερώνει τους οδηγούς για την παρουσία των μεταλλικών ελασμάτων και τον κίνδυνο καταστροφής των ελαστικών του οχήματος στην περίπτωση που επιλέξουν να κινηθούν στην αντίθετη κατεύθυνση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail