Με το… λύχνο ή με το κεράκι θα βγάλουμε το χειμώνα!

Τόσο καλά τα καταφέραμε πάλι! Δεν χρειαζόμαστε ούτε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε λάμπα πετρελαίου, ούτε καν ένα λυχνάρι. Αρκεί ένα κερί, με το οποίο θα γυρίζουμε από δωμάτιο σε δωμάτιο και θα βρίσκουμε πού είναι το τραπέζι, πού είναι το κρεβάτι, πού βρίσκεται η πόρτα και πού τα σκαλοπάτια…

Από: Το Παρόν - Μάκης Κουρής

Αυτό κι αν είναι πρόοδος. Ούτε εγκαταστάσεις ούτε διακόπτες. Είναι η μεγάλη σύγχρονη ανακάλυψη! Ένα κερί όλο κι όλο και αμέσως βλέπουμε φως… Με ένα κεράκι, που είναι και φθηνό, θα βγάλουμε χωρίς πολλά έξοδα τον χειμώνα!

Ίσως να χρειαστούμε και ένα μαγκάλι και πολλές κουβέρτες για να αντιμετωπίσουμε το κρύο και την παγωνιά. Και όποιος αντέξει… Μάλιστα, με λίγο ψάξιμο, κάποια στιγμή θα βρίσκουμε και τον δρόμο για να γυρίζουμε στο σπίτι μας. Τόσο απλά και πολύ φθηνά… Και αντίο, χειμώνα… Με έναν λύχνο και ένα κεράκι, θα είμαστε και κερδισμένοι. Χαμένος θα είναι ο χειμώνας!

Θέλουν σκοτεινούς δρόμους
Δεν αφήνουν το δούλεμα; Ούτε αφελής είναι ο κόσμος ούτε έχει μάθει να κυκλοφορεί με το… κλεφτοφάναρο. Όπως έστρωσαν οι αρμόδιοι, ας… κοιμηθούν. Κοροϊδεύουν τους πολίτες όταν λένε ότι πρέπει να σβήσουν κάποια φώτα στους δρόμους. Με το να σβήσουν τα φώτα, το σκοτάδι δεν… σβήνει.

Αρκετά κράτησε η κοροϊδία.

Οι πολίτες ψήφισαν δημάρχους με τα φώτα ΑΝΑΜΜΕΝΑ! Χρειάζονται φως για να βλέπουν γιατί οι λακκούβες παραγέμισαν τους δρόμους. Για όποιον δήμαρχο δεν έχει λύση, η παραίτηση είναι πάνω στο γραφείο του.

Κι όμως, υπάρχει λύση…
«Ο Δήμος Ελληνικού από το 2020, οπότε και αντικατέστησε 8.000 λαμπτήρες με led και εγκατέστησε smart πλατφόρμα, η οποία δίνει τη δυνατότητα ελέγχου του φωτισμού όλης της πόλης, μείωσε την κατανάλωση ενέργειας για οδοφωτισμό 70%», δηλώνει ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail