Bild: Πόσο εμπλέκεται το ΝΑΤΟ στην επιτυχία των Ουκρανών στο Χάρκοβο

 Η αιφνιδιαστική επίθεση της Ουκρανίας στην ανατολική περιοχή του Χάρκοβο έχει "παγώσει" τον στρατό του Πούτιν. Οι Ουκρανοί έχουν καταλάβει περίπου 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιοχή του Χάρκοβο. Μέσα σε τρεις ημέρες απελευθέρωσαν περισσότερα εδάφη από όσα έχει καταλάβει η Ρωσία στο Ντονμπάς τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Ο ρωσικός στρατός παραδέχτηκε ότι αποσύρθηκε από το Izum.

Από: capital.gr

Έως και 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες προελαύνουν εδώ από την Τρίτη - ωστόσο η υπογραφή του ΝΑΤΟ είναι επίσης σαφώς αναγνωρίσιμη, σχολιάζει η Bild.

Οι ακριβείς πληροφορίες των δυτικών μυστικών υπηρεσιών οδήγησαν προφανώς στην ουκρανική προέλαση στο πιο αδύναμο τμήμα του ρωσικού μετώπου.

Ακόμα και έμπειροι ειδικοί σε θέματα Ουκρανίας δεν θα περίμεναν μια ουκρανική επίθεση εδώ, καθώς αυτό το τμήμα του μετώπου ήταν εντελώς ήσυχο εδώ και μήνες. Προφανώς ένας ακριβής υπολογισμός του ουκρανικού γενικού επιτελείου για να νανουρίσει τους Ρώσους με το αίσθημα της ασφάλειας.


 Η στρατηγική της συνδυασμένης ανάπτυξης μαζικού πυροβολικού και γρήγορου μηχανοκίνητου πεζικού αιφνιδίασε επίσης εντελώς τον στρατό της Ρωσίας που εισέβαλε και τον ανάγκασε να υποχωρήσει σε ένα ευρύ μέτωπο.

"Επιτίθενται πάντα από τουλάχιστον δύο κατευθύνσεις", παραπονιέται ένας Ρώσος μπλόγκερ που βρίσκεται κοντά στο στρατό, ενώ ένας άλλος δημοσιογράφος του Κρεμλίνου γράφει σοκαρισμένος: "Έξι άρματα μάχης, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα και ένα ολόκληρο τάγμα (περίπου 500 στρατιώτες) μας επιτέθηκαν".

Επιπλέον, η Ουκρανία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε βαρέα όπλα από χώρες του ΝΑΤΟ για την επίθεσή της στο Χάρκοβο. Τα βίντεο δείχνουν Humvees και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού από τις ΗΠΑ, άρματα μάχης από την Πολωνία και τεθωρακισμένα οχήματα από την Τουρκία.


Εκτός από δύο αυτοκινούμενα πυροβόλα του τύπου "Panzerhaubitze 2000", ωστόσο, λείπουν τα γερμανικά επιθετικά όπλα, γεγονός που κάνει έξαλλο τον Ουκρανό πρέσβη Andrij Melnyk (47).

Δήλωσε στη Bild: "Αν o καγκελάριος και η υπουργός Άμυνας δεν μας είχαν αρνηθεί τα οχήματα μάχης πεζικού Marder, αλλά και τα μεταφορικά άρματα Fuchs, τα Dingos και τα Fennek, ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει αυτή τη ζωτικής σημασίας απελευθέρωση από τα κατεχόμενα εδάφη πολύ νωρίτερα".

Μιλώντας στη Bild, ο απερχόμενος πρέσβης επανέλαβε την έκκλησή του προς τη γερμανική κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους δράση. "Καλώ τη γερμανική κυβέρνηση, έστω και τώρα, μετά από αυτές τις πρώτες επιτυχίες ακόμα και χωρίς γερμανικά όπλα, να μας προμηθεύσουν επιτέλους με αυτά τα θωρακισμένα αυτοκίνητα για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές!"
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail