Το ΝΑΤΟ «κατέβασε» τα συγχαρητήρια στον τουρκικό στρατό για τη νίκη του 1922

Το ΝΑΤΟ κατέβασε τελικά την ανάρτηση του νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη αναφορικά με την ημέρα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Από: simerini.sigmalive.com

Προηγήθηκε  αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος είχε τονίσει ότι «η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη».

«Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων», αναφέρεται  στην ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών.

Η επίμαχη ανάρτηση έγινε από το στρατηγείο χερσαίων δημάμεων του ΝΑΤΟ που εδρεύει στη Σμύρνη με αφορμή την ημέρα εορτασμού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που η Άγκυρα γιορτάζει κάθε 30η Αυγούστου εξ αφορμής της νίκης επί των ελληνικών στρατευμάτων στη Σμύρνη το 1922.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail