Η φωτογραφία της σαμπάνιας των Γερμανών υπουργών στο Κίεβο τρίβει αλάτι στις πληγές του κοινού των ΗΠΑ

Το αμερικανικό κοινό ταράζεται γρήγορα για την ουκρανική σύγκρουση, όπως αποδεικνύεται από την τελευταία δημοσκόπηση της Gallup, η οποία επιβεβαίωσε ότι κυριολεκτικά μόνο το 1% από αυτούς θεωρεί τη Ρωσία ως το «πιο σημαντικό πρόβλημα» της χώρας τους. Αυτή η περιθωριακή μειοψηφία είναι πιθανότατα ακόμη μικρότερη τώρα, επειδή οι άνθρωποι κλήθηκαν να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με αυτό πριν από τη διαβόητη φωτογράφιση του Zelensky στη Vogue. Αυτό το σκανδαλώδες περιστατικό αποκάλυψε τη ζωή της πολυτέλειας που ζουν ο ίδιος και η σύζυγός του, παρά το γεγονός ότι οι Δυτικοί έλεγαν πως όλοι οι άνθρωποι του υπέφεραν χωρίς εξαίρεση. Έκανε επίσης πολλούς Αμερικανούς να αναρωτηθούν εάν τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που του έδωσε η κυβέρνησή τους χρηματοδοτούν τουλάχιστον εν μέρει τον πλούσιο τρόπο ζωής της Πρώτης Οικογένειας.

Andrew Korybko - Παρουσίαση Freepen.gr

Οι δημοφιλείς αντιλήψεις έχουν επίσης αλλάξει ως αποτέλεσμα της ξαφνικής κοινής χρήσης πληροφοριών από τα Mainstream Media (MSM) που έρχονται σε αντίθεση με την προηγούμενη αφήγηση με την οποία προσπάθησαν να κατηχήσουν τους πάντες. Η Διεθνής Αμνηστία απέδειξε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου στρατιωτικοποιούν παράνομα κατοικημένες περιοχές και έτσι εκμεταλλεύονται τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Στη συνέχεια, το CBS News προειδοποίησε πως τα δυτικά όπλα αυτής της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας που καταρρέει κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών. Αυτό συνέπεσε με τον Guardian που αποκάλυψε πόσο κακώς εκπαιδευμένες είναι οι δυνάμεις του και το CNN να παραδέχεται πως η παγκόσμια επισιτιστική κρίση δεν προκαλείται εξ ολοκλήρου από την Ουκρανική σύγκρουση σε αντίθεση με ό,τι ισχυριζόταν προηγουμένως.

Η τελευταία σε αυτό το ξεφάντωμα αποκαλύψεων σχετικά με την πραγματικότητα του πολέμου με αντιπροσώπους του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας ήταν σαφώς ακούσια. Προέκυψε αφού ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, ο υπουργός Εργασίας και ο Πρέσβης στην Ουκρανία πόζαραν με τον δήμαρχο του Κιέβου Vitaly Klitschko κρατώντας ποτήρια σαμπάνιας και χαμογελώντας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην ουκρανική πρωτεύουσα στα τέλη Ιουλίου. Η εικόνα προκάλεσε πρόσφατα μεγάλη κριτική μεταξύ εκείνων που ισχυρίστηκαν ότι ήταν ακατάλληλο να γιορτάζουν αυτοί οι ξένοι παρά τη συνεχιζόμενη σύγκρουση, κάτι που ώθησε την Υπουργό Εσωτερικών να ζητήσει συγγνώμη, αλλά όχι χωρίς να υπερασπιστεί τον εαυτό της υποστηρίζοντας πως η εικόνα δείχνει ότι η καθημερινότητα επιστρέφει στο Κίεβο.

Η πραγματικότητα είναι πως η μεγαλύτερη πόλη της χώρας διαταράχθηκε μόνο για λίγο από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας, και ακόμη και τότε, μόνο τμήματα της επλήγησαν άμεσα. Ήδη από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού, οι ντόπιοι είχαν ήδη συνωστιστεί στις παραλίες [των ποταμών] της πρωτεύουσας, χωρίς να ανησυχούν σαφώς για βομβαρδισμό. Το γεγονός είναι πως ενώ η σύγκρουση έχει καταστρέψει το Ντονμπάς και τα νότια μέρη της Ουκρανίας (λαμβανομένου υπόψη ότι αυτές οι απελευθερωμένες περιοχές σχεδιάζουν να διεξαγάγουν δημοψηφίσματα για την ένταξη στη Ρωσία), αυτό οφείλεται μόνο στο ότι το Κίεβο στρατιωτικοποίησε παράνομα αυτές τις κατοικημένες περιοχές ακριβώς κοντά στην πρώτη γραμμή όπως απέδειξε πρόσφατα η Διεθνής Αμνηστία σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σταματήσει την αργή αλλά σταθερή ρωσική προέλαση.


Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει αυτήν την καταρρέουσα πρώην Σοβιετική Δημοκρατία από φόβο για τη ζωή και το μέλλον τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των 2,8 εκατομμυρίων που αναζήτησαν ασφάλεια στη Ρωσία, αλλά όσοι παρέμειναν στην πρωτεύουσα έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν έχουν πραγματικά τόσα πολλά να ανησυχούν. Αυτό εξηγεί γιατί οι Γερμανοί αξιωματούχοι ήταν τόσο άνετοι όταν βρέθηκαν εκεί και έτσι προσκλήθηκαν να πιουν λίγη σαμπάνια με τον οικοδεσπότη τους, τον δήμαρχο. Ένιωθαν τόσο ασφαλείς που δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό τους η σκέψη ότι η εικόνα των εορτασμών τους θα συνέβαλλε στο ξεφάντωμα των εξελίξεων που απαξίωσαν πλήρως αυτό που μέχρι τότε ήταν η επίσημη αφήγηση για τη σύγκρουση.

Παρόλα αυτά, οι φωτογραφίες ρίχνουν αλάτι στις πληγές του αμερικανικού κοινού, αφού έχουν ήδη αρχίσει να επιβαρύνουν τον Ζελένσκι όπως εξηγήθηκε νωρίτερα, ειδικά από την στιγμή που η εικόνα κυκλοφόρησε λίγες μέρες αφότου η κυβέρνησή τους ενέκρινε άλλα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε δημοσιονομική στήριξη για την πρώην Σοβιετική Δημοκρατία. Ορισμένοι Αμερικανοί μπορεί να αναρωτιούνται εύλογα εάν κάποια από τα κεφάλαια των φορολογουμένων τους που κέρδισαν με κόπο επιδότησαν το πάρτι που ο Δήμαρχος του Κιέβου έκανε για τους Γερμανούς καλεσμένους του στα τέλη του περασμένου μήνα. Είναι ήδη αρκετά κακό που ο Ζελένσκι δε νοιάστηκε για την αντίδραση του δυτικού κοινού στη φωτογράφισή τους στη Vogue και πως πρόσφατα είπε στους Αμερικανούς ότι η χώρα του πρέπει να είναι πιο σημαντική για αυτούς από τη δική τους.

Τώρα, ωστόσο, ο δήμαρχος της πρωτεύουσάς του κυριολεκτικά κερδίζει και γευματίζει ξένους αξιωματούχους χρεώνοντας τις πιθανές καρτέλες των Αμερικανών φορολογουμένων. Αυτή είναι πιθανώς μόνο η κορυφή του παροιμιώδους παγόβουνου, καθώς θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι έχουν πληρώσει για πολλά περισσότερα από την πολυτελή ζωή των Zelensky και ένα πάρτι στο Κίεβο. Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ακριβώς πόσα από τα χρήματά τους έχουν σπαταληθεί σε τέτοιες μη στρατιωτικές υπερβολές, δεδομένου πως δεν υπάρχουν διαφανείς μηχανισμοί λογοδοσίας για την παρακολούθηση του τρόπου με τον οποίο δαπανήθηκαν αυτά τα κεφάλαια. Το κοινό των ΗΠΑ ανακαλύπτει κάθε τόσο όποτε κάποιος ξεγλιστράει όπως έκαναν οι Zelensky κατά τη φωτογράφισή τους στη Vogue ή εκείνοι οι Γερμανοί αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στο Κίεβο στα τέλη του περασμένου μήνα.

Καθώς ο πληθωρισμός πλήττει τον αμερικανικό λαό πιο σκληρά από κάθε άλλη φορά εδώ και δεκαετίες και έτσι καθιστά πιο δύσκολο για αυτούς να διατηρήσουν τον ήδη ταπεινό τρόπο ζωής που είχαν οι περισσότεροι από αυτούς ακόμη και πριν από την πρόσφατη οικονομική κρίση, ήταν αναμενόμενο πως πολλοί από αυτούς θα εξοργίζονταν. στην εικόνα των Γερμανών αξιωματούχων να περνούν την ώρα της ζωής τους, ενώ σύμφωνα με όσα είπαν τα MSM υποτίθεται ότι είναι μια από τις χειρότερες ζώνες συγκρούσεων από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως γράφτηκε νωρίτερα, ενώ τμήματα της καταρρέουσας χώρας (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν ήταν πλέον υπό τον έλεγχό της) καταστράφηκαν και αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει ως πρόσφυγες, το μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας είναι τόσο ειρηνικό και σταθερό που οι ντόπιοι διασκεδάζουν στις παραλίες της πρωτεύουσας.

Μέσα σε αυτό το πραγματικό κοινωνικο-στρατιωτικό περιβάλλον εκείνοι οι Γερμανοί επισκέπτες ένιωσαν τόσο άνετα που δεν σκέφτηκαν δύο φορές πώς θα ερμήνευαν οι άλλοι την εικόνα τους να πίνουν σαμπάνια με τον δήμαρχο του Κιέβου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους εκεί στα τέλη του περασμένου μήνα. Γιόρτασαν απλώς επειδή το ένιωθαν φυσικό, λαμβάνοντας υπόψη ότι η καθημερινή ζωή διαταράχθηκε μόνο για λίγο εκεί και μετά μόνο σε μέρη της πρωτεύουσας της χώρας αντί για ολόκληρη. Οι Αμερικανοί θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πόσο άσχημα έχουν πει ψέματα από την κυβέρνησή τους και τα πληρεξούσια [συστημικά μέσα] MSM τους το τελευταίο εξάμηνο από τότε που ξεκίνησε η τελευταία φάση της Ουκρανικής σύγκρουσης. Ακόμα κι αν δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα, η ειρηνική και δημόσια προβολή της απογοήτευσής τους μπορεί να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail