Έρχεται θύελλα πλειστηριασμών!

-Ξεπερνούν ήδη τους 140.335

-Τα χρέη στο Δημόσιο 8.827 μεγαλοοφειλετών ανέρχονται σε 90 δισ. ευρώ!

Τον Σεπτέμβριο θα ξεσπάσει καταιγίδα πλειστηριασμών, με 140.335 να είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction!

Από: paron.gr

Ήδη έχει προγραμματιστεί να γίνουν από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου πάνω από 3.000 πλειστηριασμοί σε ιδιοκτησίες φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων γνωστών επιχειρηματιών.

Επίσης, από τις 18 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν ξανά οι πλειστηριασμοί για χρέη στην Εφορία. Η πρώτη φάση αφορά 8.827 μεγαλοοφειλέτες, με χρέη στο Δημόσιο που φτάνουν στα 90 δισ. ευρώ. Να σημειώσουμε εδώ ότι με πρόσφατη διάταξη που ψήφισε η Βουλή ορίζεται ότι η Εφορία δεν μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις αντικειμένων και περιουσιακών στοιχείων που είναι απαραίτητα για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειάς του.

Συνολικά, από την 1η Ιανουαρίου 2018 μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022 έχουν γίνει περισσότεροι από 52.600 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023 έχει προγραμματιστεί να γίνουν 8.091 πλειστηριασμοί!

Εξάλλου, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών το πρώτο τρίμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 7,9 δισ. ευρώ σε σχέση με το τέλος του 2021 και ακολουθεί η νέα γενιά «κόκκινων» δανείων.

Μόνο στον κλάδο της εστίασης το 83,25% των επιχειρήσεων δημιούργησε νέες οφειλές τη διετία της πανδημίας, με βάση έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, ενώ πάνω από 5 στις 10 επιχειρήσεις έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αξιολόγηση κάθε 6 μήνες!

Να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση της χώρας μας θα γίνεται κάθε 6 μήνες αντί ανά τρίμηνο, όπως γίνεται και στα υπόλοιπα κράτη-μέλη που βρέθηκαν σε Μνημόνια (Ιρλανδία, Ισπανία, Κύπρος και Πορτογαλία). Η εποπτεία θα παραμείνει έως ότου η χώρα μας αποπληρώσει το 75% των δανείων της, κάτι που…

ΘΑ συμβεί το 2059!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail