Τι ήξερε ο Ζελένσκι για τη ρωσική εισβολή;

Ένα σπάνιο άρθρο με τίτλο "Η απομυθοποίηση του Ζελένσκι" φιλοξενεί ο γερμανικός τύπος για τον Ουκρανό πρόεδρο και μάλιστα ανήμερα τις συμπλήρωσης 6 μηνών από την έναρξη του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας αλλά και 31ενός χρόνων από την απόκτηση της ανεξαρτησίας της χώρας. Ο αρθρογράφος της Handelsblatt Ματίας Μπρίγκμαν παρατηρεί αλλαγές στον Ουκρανό πρόεδρο. "Όποιος τον δει, αναγνωρίζει έναν εμφανώς ηλικιωμένο άνδρα.

Απόσπασμα από: dw.com - Ειρήνη Αναστασοπούλου

Δεν εκπέμπει πλέον τη νεανική ελαφρότητα του 44χρονου τηλεοπτικού κωμικού, με την οποία ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Μάιο του 2019. Μετά το ξέσπασμα του πολέμου, άφησε μούσι και φορά μόνο στρατιωτικά πράσινα μπλουζάκια και σακάκια. Ο κωμικός από την κωμική σειρά 'Υπηρέτης του Λαού' έγινε πολέμαρχος".

 Ο Γερμανός αρθρογράφος όμως προχωρά και σε λεπτομέρειες καθόλου κολακευτικές, επικαλούμενος μαρτυρίες ότι παρέβλεψε ή ακόμη και απέκρυψε πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών πριν πάνω από μισό χρόνο και δεν προετοίμασε τον λαό για τον επερχόμενο πόλεμο. Αναφέρει μάλιστα εκτίμηση της γνωστής σεναριογράφου και θεατρικής συγγραφέως Κατερίνα Μαμπκίνα ότι "δεν πρόκειται για παράβλεψη, για λάθος, για ατυχή παρεξήγηση ή μια στρατηγικά λανθασμένη εκτίμηση, αλλά για ένα έγκλημα".   

Και ο Γερμανός δημοσιογράφος επισημαίνει: "Η δήλωσή του ότι χρειάζεται όπλα και όχι βόλτες, με την οποία απάντησε αρνητικά στις ΗΠΑ να διαφύγει στο εξωτερικό, του έφερε σεβασμό και οπαδούς. Μέχρι τώρα ο Ζελένκσι κατάφερε να κυβερνήσει μαζί με την ομάδα του στη διοίκηση και την κυβέρνηση, αποτελούμενη εν μέρει από συναδέλφους του από την εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών Kwartal 95. Όμως η περίοδος χάριτος φαίνεται να έχει λήξει", σημειώνει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ουκρανός πρόεδρος για πρώτη φορά παραδέχθηκε δημόσια την προηγούμενη εβδομάδα σε συνέντευξη στη Washington Post ότι πληροφορήθηκε για τα ρωσικά πολεμικά σχέδια, αλλά εάν "είχε δημοσιοποιήσει τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ …. οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές" όπως είπε. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail