Γιατί πρέπει να βγάζετε φωτογραφία το φούρνο πριν φύγετε για διακοπές

Πώς θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος


Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν, αδιαμφισβήτητα, μία από τις πιο συναρπαστικές στιγμές του χρόνου. Αλλά, είναι γεγονός ότι το να βγείτε από το σπίτι πριν από τις διακοπές μπορεί να είναι αρκετά αγχωτικό.
 
Από: newsbeast.gr

Από την προετοιμασία και το πακετάρισμα μέχρι το να βεβαιωθείτε ότι είστε εγκαίρως στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι ή στο σταθμό των τρένων και των λεωφορείων, υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να σκεφτείτε όταν φεύγετε για διακοπές. Γι’ αυτό δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορεί να έχετε μια στιγμή άγχους στη μέση του ταξιδιού ότι ξεχάσατε κάτι σημαντικό, όπως το να κλείσετε τα μάτι της κουζίνας ή το φούρνο.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε καθόλου, καθώς το Lifehacker έχει μια συμβουλή που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτήν την ξαφνική κρίση άγχους.

Γιατί πρέπει να βγάζετε φωτογραφία το φούρνο πριν φύγετε για διακοπές

Σύμφωνα με το Lifehacker, λοιπόν, ένας τρόπος για να σταματήσετε να ανησυχείτε ότι ξεχάσατε να σβήσετε κάτι στην κουζίνα, ή οπουδήποτε αλλού στο σπίτι, είναι να δημιουργήσετε μια μικρή «απόδειξη» τραβώντας μια φωτογραφία και προσθέτοντάς την σε ένα άλμπουμ φωτογραφιών με τίτλο «έτοιμο για διακοπές» στο τηλέφωνό σας. Βγάλτε μια φωτογραφία του κλειστού γκαράζ σας, των αποσυνδεδεμένων συσκευών ομορφιάς, ακόμα και της κουζίνας σας, ώστε όταν αρχίσετε να ανησυχείτε, να μπορείτε απλά να κοιτάξετε το άλμπουμ φωτογραφιών σας, να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να επιστρέψετε στις διακοπές σας.

Η φωτογραφική προσέγγιση μπορεί, επίσης, να είναι καλύτερη για μερικούς ανθρώπους από το να κάνετε διπλό έλεγχο για να βεβαιωθείτε ότι όντως κλείσατε τα μάτια της κουζίνας ή το φούρνο.

Σύμφωνα με το Psychology Today, μια μελέτη του 2005 στο Πανεπιστήμιο Concordia του Κεμπέκ εξέτασε το φαινόμενο του διπλού ελέγχου. Στη μελέτη, φοιτητές έκλεισαν τα μάτια της κουζίνας και στη συνέχεια έλεγξαν επανειλημμένα για να βεβαιωθούν ότι ήταν όντως κλειστά. Στη συνέχεια οι ερευνητές ρώτησαν τους φοιτητές αν η κουζίνα είχε σβήσει, πόσο καθαρά θυμόντουσαν ότι την είχαν σβήσει και πόσο σίγουροι ήταν ότι ήταν όντως σβηστή. Ενώ εκείνοι οι φοιτητές που έκαναν 10 έως 15 φορές έλεγχο θυμόντουσαν σωστά ότι η κουζίνα ήταν σβηστή, η ανάμνηση του σβησίματος δεν ήταν πλέον ζωντανή και γίνονταν λιγότερο σίγουροι για τη μνήμη τους.

Ωστόσο, ο ψυχολόγος Adam Radomsky, ο οποίος πραγματοποίησε τη μελέτη, δήλωσε στο Travel + Leisure ότι ακόμη και ο διπλός έλεγχος στις φωτογραφίες στο τηλέφωνό σας θα μπορούσε να αποδειχθεί προβληματικός για κάποιους.
Εντοιχισμένος φούρνος

«Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μετά από μόλις δύο ελέγχους, η εμπιστοσύνη των ανθρώπων στη μνήμη μπορεί να επηρεαστεί. Όσο περισσότερο ελέγχετε (είτε πρόκειται για φυσικό έλεγχο, είτε για νοητικό έλεγχο στο μυαλό σας), τόσο λιγότερο σίγουροι μπορεί να είστε», δήλωσε ο Radomsky.

Ο Radomsky πρόσθεσε, αν δεν είστε σίγουροι για κάτι και αγχώνεστε γι’ αυτό, ο έλεγχος συνήθως μειώνει αυτό το άγχος. Ωστόσο, όπως δείχνει η έρευνά του, «το πρόβλημα είναι ότι μακροπρόθεσμα, όσο περισσότερο ελέγχεις, τόσο λιγότερο σίγουρος γίνεσαι, και έτσι αυτές οι παρορμήσεις ελέγχου και το άγχος [μπορεί] να αυξάνονται και να συσσωρεύονται και να αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου. Αν [ο διπλός έλεγχος] συμβαίνει πολύ σπάνια, είναι μάλλον εντάξει, αλλά αν το κάνετε κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι ή κάθε φορά που ταξιδεύετε, δεν θα το συνιστούσα ως στρατηγική».


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail