Τούρκος Καθηγητής: Ντρέπομαι για την επεκτατική μας νοοτροπία – ΝΑΤΟ και ΕΕ να αναλάβουν δράση

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος καθηγητής πολιτικών επιστημών του πανεπιστημίου Μεμόριαλ στον Καναδά Μεχμέτ Εφέ Καμάν, δηλώνει ντροπή για την επεκτατική νοοτροπία του τουρκικού καθεστώτος.

Από: simerini.sigmalive.com

Ο καθηγητής προχωρά ένα βήμα παρακάτω και καλεί στην ίδια ανάρτησή, ΕΕ και ΝΑΤΟ να αναλάβουν δράσει προκειμένου όπως λέει «να σταματήσει αυτή η παραφροσύνη»

Η ανάρτηση του τούρκου καθηγητή Μεχμέτ Εφέ Καμάν, έγινε με αφορμή την επίσκεψη φοιτητών του Harvard Kennedy School στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας όπου ο Νίκος Δένδιας, παρουσίασε στους φιλοξενούμενούς του, τους επεκτατικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας δείχνοντας μάλιστα και σχετικούς χάρτες στους οποίους ακόμα και η Κρήτη εμφανίζεται σαν τουρκικό έδαφος. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ απευθύνεται στους φοιτητές διερωτόμενος «Αν η Τουρκία ξεκινά απ' αυτή την άποψη, πώς μπορούμε να έχουμε μια καλή συνεννόηση με την Τουρκία».

Συγκεκριμένα ο Μεχμέτ Εφέ Καμάν αναφέρει: «εγώ ως Τούρκος πολίτης ντρέπομαι πραγματικά για αυτή την επεκτατική νοοτροπία του τουρκικού καθεστώτος. Η Τουρκία πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες -ιδιαίτερα τη Λωζάνη και το Μονξρό- άνευ όρων. Νομίζω ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ πρέπει να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν αυτή την παραφροσύνη».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail