Η κυβέρνηση κάνει διακοπές διαρκείας

Το έργο που παράγεται είναι μηδενικό, οι εμφανίσεις υπουργών μειώθηκαν και οι βουλευτές εξαφανίστηκαν

Μην είδατε τους υπουργούς και τους βουλευτές! Το Μέγαρο Μαξίμου, τα υπουργεία και φυσικά η Βουλή που διέκοψε τις εργασίες της ήδη από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας έχουν ερημώσει κιόλας!

Από: newsbreak.gr

Μετά την Παρασκευή, όταν το Κοινοβούλιο πάτησε «pause» για τις διακοπές, η κυβέρνηση μοιάζει να βρίσκεται ήδη σε θερινή ραστώνη, καθώς οι ρυθμοί έπεσαν απότομα και το έργο που παράγεται είναι σχεδόν μηδενικό. Ακόμη και οι συνεντεύξεις των υπουργών που κατά τα λοιπά έχουν στήσει τηλεοπτικό στασίδι μειώθηκαν ξαφνικά!

Όσο για τους βουλευτές, αποτελούν πλέον… είδος προς εξαφάνιση. Οι 300 έχουν ήδη αναχωρήσει για τις πατρίδες τους, κατακλύζοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες με τους δυνητικούς ψηφοφόρους τους και προσπαθώντας να απολαύσουν τις τελευταίες εβδομάδες ηρεμίας πριν από τον τυφώνα του φθινοπώρου και την εκλογική χρονιά που βρίσκεται προ των πυλών.

Η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού πως δεν θα αιφνιδιάσει με προσφυγή στην κάλπη αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, καθώς και η πρόσφατη προτροπή του σε πηγαδάκι με τους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο να φύγουν ήσυχοι για διακοπές έχουν οδηγήσει σε μια υπέρμετρη χαλάρωση, δεδομένου ότι μόλις μπαίνει ο Αύγουστος. Φαίνεται πως φέτος η θερινή ραστώνη άρχισε λίγο νωρίτερα, μιας και στο παρελθόν, και ιδίως την τελευταία δεκαετία των Μνημονίων, οι υπουργοί δεν έκαναν διάλειμμα παρά τις ημέρες αμέσως πριν και αμέσως μετά τη γιορτή της Παναγίας.

Ορθάνοιχτα τα δύσκολα μέτωπα

Η πρώτη εικόνα δείχνει ωστόσο πως φέτος όλος ο Αύγουστος θα είναι υπέρ το δέον χαλαρός για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρόλο που τα δύσκολα μέτωπα είναι… ορθάνοιχτα. Όχι μόνο η ενεργειακή κρίση μαίνεται, αλλά και ο «σουλτάνος» δεν έχει σταματήσει να προκαλεί και να απειλεί.

Τούτων δοθέντων, οι υπουργοί προσπαθούν -ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής- να δείξουν ότι δεν έχουν κατεβάσει τα μολύβια, προκειμένου να μην προκαλέσουν, ωστόσο η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Η σύσταση πάντως που έχει απευθυνθεί από τα «κεντρικά» είναι να τηρηθεί η μέγιστη διακριτικότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail