Αυτό το σύστημα να το συντρίψουμε πριν καταστεί επικίνδυνο

Δυστυχώς, όλα δείχνουν πως στην Ευρώπη μπαίνουμε σε ένα κλίμα του μεσοπολέμου. Οι λαοί όχι, μόνο, δείχνουν να ανέχονται το φασιστικό φαινόμενο αλλά να το επικροτούν κιόλας.

Από: anixneuseis.gr / Του Παντελή Σαββίδη

Γιατί;
Διότι η Δημοκρατία τους διέψευσε. Δεν τους δικαιολογώ, αλλά διαπιστώνω.
Το ότι, απλώς, μιλάς και δεν σε συλλαμβάνουν δεν είναι δημοκρατία. Ακόμη και στην Ρωσία, αν εξαιρέσεις τον Πούτιν, μπορείς να λες ό,τι θέλεις.
Κάθε κίνηση και κάθε σκέψη στη “δημοκρατική” δύση ελέγχεται και παρακολουθείται απο την Μεγάλο Αδελφό. Και αυτό δεν είναι μυθιστόρημα του Όργουελ.
Οι ανισότητες αυξάνονται στο όνομα, δήθεν, της δημοκρατίας αλλά στην ουσία με την ενίσχυση των ισχυρών ομάδων, από τους κρατικούς θεσμούς.
 
Ολοένα και περισσότερα κοινωνικά στρώματα περνούν στο κατώφλι της φτώχειας αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Το κοινωνικό κράτος που αποτελούσε ένα δίχτυ ασφαλείας, άλλοτε, στην Ευρώπη εξέλιπε. Σήμερα αν αρρωστήσεις και δεν έχεις μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, πεθαίνεις.
Οι ισχυρές πόλεις στις οποίες έχουν τις έδρες τους οι κυβερνήσεις και ισχυροί οικονομικοί παράγοντες φέρονται δουλικά και αποικιοκρατικά στην λοιπή εδαφική επικράτεια της χώρας. Η επαρχία ερημώνει.
 
Πόλεις και κωμοπόλεις εξαφανίζονται από νομοθετικές πρωτοβουλίες ανθρώπων γενικώς άσχετων. Πολύ άσχετων.
Μικρές οικογενειακές ομάδες ή ομάδες συμφερόντων χωρίς τις αναγκαίες κοινωνικές και εκλογικές πλειοψηφίες ελέγχουν την εξουσία. Το κράτος έχει ιδιωτικοποιηθεί.
Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Αυτό είναι ολοκληρωτικής μορφής ολιγαρχία.
Ε, αυτό το σύστημα αμφισβητεί ο κόσμος που βλέπει θετικά την εμφάνιση, ακόμη, και φασιστικών κομμάτων.
 
Αυτό το σύστημα πρέπει να το συντρίψουμε, πριν εμφανιστεί το φασιστικό φαινόμενο.
Αυτό το σύστημα στην Ελλάδα εξυπηρετείται από τα κόμματα εξουσίας.
Αυτό το σύστημα είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail