«Οι Δυτικές κυρώσεις έκαναν την Τουρκία γέφυρα για εμπόριο με τη Ρωσία»

Ο επικεφαλής της τουρκικής βιομηχανικής ένωσης είπε ότι οι δυτικές κυρώσεις έδωσαν στον τουρκικό τομέα ορυκτών την ευκαιρία να γίνει «αποθήκη και γέφυρα», αναφέροντας την αυξημένη επιθυμία των ρωσικών εταιρειών να αγοράζουν από την Τουρκία και των εταιρειών από την Ευρωπαϊκή Ένωση να πωλούν στη Ρωσία μέσω της Άγκυρας.

Από: echedoros-a.gr

Δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν επιβάλει κυρώσεις στην ελίτ, τον τραπεζικό και στρατηγικό τομέα της Ρωσίας από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, που την χαρακτηρίζει ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».


Ο Çetin Tecdelioglu, επικεφαλής της Ένωσης Εξαγωγέων Μεταλλικών και Μη Μεταλλικών της Κωνσταντινούπολης, είπε ότι η ρωσική ζήτηση για τουρκικά προϊόντα που η Μόσχα δεν μπορεί πλέον να φέρει από ευρωπαϊκές εταιρείες, έχει αυξηθεί και οι τουρκικές εταιρείες έχουν λάβει ερωτήματα από ευρωπαϊκές εταιρείες για να προμηθεύουν τη Ρωσία μέσω Τουρκίας.

«Ό,τι δεν μπορεί να αγοράσει (η Ρωσία) από τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, το αγοράζουν από εμάς», είπε στους δημοσιογράφους. Ξεχωριστά, πολλές εταιρείες της ΕΕ σχεδιάζουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους στη Ρωσία μέσω Τουρκίας».

«Θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Τουρκία ως αποθήκη και γέφυρα, ενώ η Ρωσία θέλει προμήθειες από την Τουρκία», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί «ιστορική ευκαιρία» για τις τουρκικές εταιρείες.

Δεν κατονόμασε τις εμπλεκόμενες εταιρείες και δεν διευκρίνισε τον αριθμό τους, αλλά είπε ότι παράγουν χαλκό, αλουμίνιο, οικιακές συσκευές και μηχανήματα.

Οι εξαγωγές της Τουρκίας μεταλλικών και μη μεταλλικών ορυκτών ανήλθαν σε 8,9 δισεκατομμύρια λίρες (495,58 εκατομμύρια δολάρια) τους πρώτους επτά μήνες του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης, αυξημένες κατά 33 τοις εκατό σε ετήσια βάση, και αυτές οι εξαγωγές αντιπροσώπευαν το 6,2 τοις εκατό των συνολικών εξαγωγών της Τουρκίας .

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι οι τουρκικές εξαγωγές ορυκτών στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 26 τοις εκατό από έτος σε έτος σε 170 εκατομμύρια δολάρια στις 8 Αυγούστου. 

Al Ghad, Reuters

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail