TASS: Η Ρωσία αναπτύσσει βαλλιστικό πύραυλο «Zmeevik» για την καταστροφή αεροπλανοφόρων

Στη Ρωσία, «από πολύ καιρό πριν» εργάζονται για τη δημιουργία ενός βαλλιστικού πυραύλου «Zmeevik» με υπερηχητικό εξοπλισμό μάχης. Ο πύραυλος αναπτύσσεται προς το συμφέρον του Πολεμικού Ναυτικού.

Από: echedoros-a.gr
 
Αυτό μετέδωσε το TASS επικαλούμενο πηγές.

«Ο βαλλιστικός πύραυλος Zmeevik με υπερηχητικό εξοπλισμό μάχης αναπτύσσεται εδώ και πολύ καιρό. Θα σχεδιαστεί για να καταστρέφει μεγάλους επιφανειακούς στόχους, κυρίως αεροπλανοφόρα», δήλωσε μια από τις πηγές του πρακτορείου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο πύραυλος Zmeevik είναι παρόμοιος με κινεζικούς πυραύλους παρόμοιους με τους DF-21D και DF-26 με βεληνεκές έως και 4.000 km.

Σύμφωνα με το TASS, ο πύραυλος ενδέχεται να τεθεί σε υπηρεσία στις παράκτιες πυραυλικές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

Το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα NPO Mashinostroeniya αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες του TASS.

Η στρατιωτική βιομηχανία παράγει τον αντιπλοϊκό πύραυλο Zircon, τον εξοπλισμό μάχης Avangard για τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους UR-100N UTTKh και Sarmat, καθώς και άλλα όπλα. 
 
kommersant.ru, mk.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail