Η Ελλάδα αποκτά MQ-9 Reaper – Φτάνουν μέχρι το Καστελλόριζο κι ακόμα παραπέρα

Ένα βήμα πιο κοντά βρίσκεται η Ελλάδα, στην απόκτηση των νέων μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς ο σχετικός φάκελος βρίσκεται ήδη για διαβούλευση στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής.

Από: tribune.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται λόγος για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper και συγκεκριμένα στη ναυτική έκδοσή τους.

Η εν λόγω προσθήκη θα προσδώσει τη δυνατότητα στο ελληνικό Επιτελείο τη δυνατότητα να έχει εικόνα και ήχο σε πραγματικό χρόνο, και από τις εσχατιές της ελληνικής επικράτειας και όχι μόνο, καθώς τα 1.900 χιλιόμετρα εμβέλεια που έχει, τού δίνει τη δυνατότητα να πετάξει μέχρι και τα όρια του ελληνικού FIR Αθηνών, δηλαδή μέχρι και πιο μακριά από το Καστελλόριζο και να δώσει σε πραγματικό χρόνο, εικόνα και ήχο, καθώς και όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά δεδομένα που χρειάζονται τα Επιτελεία, αλλά και να καταγράψουν την κατάσταση που επικρατεί σε πραγματικό χρόνο.

Η χώρα μας θα αποκτήσει 3 αεροσκάφη, εάν και εφόσον προχωρήσει το πρόγραμμα με ταχείς ρυθμούς, όπως για παράδειγμα το θέμα της αναβάθμισης των F-16, και αναμένονται στα επόμενα 1 με 2 χρόνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κόστος αγοράς τριών MQ-9 Reaper μαζί με τους σταθμούς διοίκησής τους ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ.

Τα αμερικανικά ντρόουν θα συμπληρώσουν τον υπάρχοντα στόλο καθώς επίσης και την αντιdrone ομπρέλα που ήδη δημιουργείται τη στιγμή που η τουρκική πλευρά επιμένει στις επιθετικές ενέργειες.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας σημείωσε πως η εθνική μας ασφάλεια είναι πρωτίστως δική μας υπόθεση και βασίζεται στις δικές μας δυνάμεις.

Στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο κ. Ιατρίδης (Αντιπτέραρχος Ε.Α.) υποστήριξε ότι η χώρα μας μέχρι το 2027 θα διαθέτει οπωσδήποτε 24 Rafale, 121 F-16 VIPER και τα Block 50+ και θα παραλαμβάνουμε τα 2 ή 3 πρώτα F-35.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail