Le Monde: οι χώρες του Νότου αρνούνται να ευθυγραμμιστούν με τη δυτική θέση στο Ουκρανικό

Οι προσπάθειες των δυτικών χωρών σε «ενιαίο μέτωπο» ώστε να μετατρέψουν τη Ρωσία σε παρία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία οδήγησαν στο γεγονός αυτά τα κράτη να απομονωθούν, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Από: echedoros-a.gr

Σύμφωνα με τον Mark Semo, συντάκτη του άρθρου, η πρόσφατη ομιλία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε εκπροσώπους της Αφρικανικής Ένωσης έδειξε ότι τα προβλήματα του Κιέβου δεν αντιμετωπίζονται με «εμπνευσμένη αλληλεγγύη» σε όλο τον κόσμο.

Οι ηγέτες των χωρών περιορίστηκαν στο να δεχτούν ευγενικά το μήνυμά του. Εκτός Αφρικής , η ίδια απροθυμία να ακολουθηθούν οι δυτικές αφηγήσεις είναι εμφανής στη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Με βάση αυτό, η νεοαποκτηθείσα ενότητα στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία μετατράπηκε σε μια πολύ πραγματική μοναξιά, η οποία συνεχίζει μόνο να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, σημείωσε ο δημοσιογράφος.

«Από την Αφρική μέχρι την Ασία και τη Λατινική Αμερική διευρύνεται το στρατόπεδο των χωρών που δεν θέλουν να επιλέξουν μεταξύ Δύσης και Ρωσίας», τονίζει ο συγγραφέας του άρθρου.

Τα περισσότερα κράτη σε αυτές τις περιοχές ασχολούνται πολύ περισσότερο με οικονομικά ζητήματα, ιδίως με το θέμα των προμηθειών τροφίμων, παρά με το να μάθουν ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο στην κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Σέμο σημείωσε ότι ακόμη και ορισμένοι σύμμαχοι των ΗΠΑ - η Σαουδική Αραβία , τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ - απορρίπτουν τις εκκλήσεις για κυρώσεις κατά της Ρωσίας, επιδιώκοντας να διατηρήσουν δεσμούς μαζί της. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του δημοσιογράφου, η διάσπαση θα εκδηλωθεί σίγουρα στη σύνοδο κορυφής της G20 τον Νοέμβριο. Για τα περισσότερα κράτη, το πιο σημαντικό ζήτημα θα είναι η διατήρηση της λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας και όχι οι συγκρούσεις του Παλαιού Κόσμου, κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail