Αργά ή γρήγορα ο Κ. Μητσοτάκης θα έχει τη μοίρα του Johnson ή Draghi – Φόβος των βουλευτών να πάνε στο νομό τους


Οι βουλευτές της ΝΔ γνωρίζουν ότι σε εκλογές με απλή αναλογική τουλάχιστον 30-40 βουλευτές δε θα εκλεγούν.

Από: bankingnews.gr

Mε μαύρη καρδιά θα πάνε οι βουλευτές και πολιτευτές της ΝΔ στις περιφέρειες αυτό το Σαββατοκύριακο και η αιτία είναι η εξέλιξη με το επικοινωνιακό φιάσκο για το power pass. 8 στους 10 πήρανε ποσά μέχρι 200 ευρώ και η δυσαρέσκεια είναι μεγάλη καθώς οι προσδοκίες ήταν διαφορετικές και οι περισσότεροι έχουν βάλει την εξόφληση των εκκαθαριστικών λογαριασμών σε δόσεις.

Φοβούνται να πάνε στις περιφέρειές τους
 
Αυτό που έλεγαν σήμερα κάποιοι βουλευτές της ΝΔ στο εντευκτήριο της Βουλής είναι ότι «με τι μούτρα τώρα θα πάω εγώ να μιλήσω σε ψηφοφόρους όταν κάποιοι περίμεναν πολύ μεγαλύτερη επιστροφή» ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι το ίδιο φιάσκο θα έχουμε και με το νέο fuel pass από τον Αύγουστο.
Γενικότερα, όμως, όποιος έχει μιλήσει με κυβερνητικά στελέχη και απλούς βουλευτές, αυτό που αποκομίζει είναι ότι εν τέλει ο Πρωθυπουργός δεν έπρεπε να κλείσει το ζήτημα των εκλογών τόσο νωρίς καθώς όπως εξελίσσεται η κατάσταση στα θέματα της ενεργειακής κρίσης, θα έπρεπε να γλιτώσει αυτόν το εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα.

Ένας ένας οι ευρωπαίοι ηγέτες πέφτουν λόγω ενεργειακής κρίσης και πληθωρισμού
 
Αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη είναι το εξής: Πρώτον, ένας ένας από τους ευρωπαίους ηγέτες λόγω της ενεργειακής κρίσης υφίσταται μία μεγάλη δυσαρέσκεια και ένα πολιτικό κόστος που πλέον τον βγάζει εκτός εξουσίας. Ο Boris Johnson στην Μεγάλη Βρετανία έχει ήδη αποκαθηλωθεί από την ίδια τη κυβέρνησή του και η κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση εκλογής νέου Πρωθυπουργού. Ο Emmanuel Macron ουσιαστικά είναι υπό ομηρεία για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο Μario Draghi, ο Πρωθυπουργός κοινής αποδοχής των κομμάτων κουράστηκε και δεν θέλει άλλο να αποτελεί το πιόνι των ιταλικών κομμάτων. Κοινώς, συμβαίνει αυτό που είχαμε γράψει εδώ και πολύ καιρό, ότι η αντίδραση της Ε.Ε απέναντι στην Ρωσία με τις κυρώσεις στράφηκε εναντίον τους και ενώ στόχευαν τον Putin, τώρα βρίσκονται αυτοί υπο διωγμό.

Ο Μητσοτάκης αργά ή γρήγορα θα έχει τη μοίρα Macron-Johnson
 
Και το ερώτημα είναι πόσο θα επιδράσει η ενεργειακή κρίση και στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου, βλέποντας αυτά που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο φοβούνται μην έχει ο Πρωθυπουργός τη μοίρα του Macron ή του Johnson. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την στιγμή που έχει αποκλείσει εκλογές, άρα θα πάει μέχρι τέλος της τετραετίας, ένα είναι σίγουρο. Ότι θα εισπράξει ένα μεγάλο πολιτικό κόστος, τέτοιο που στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές δεν θα βγάλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Το γνωρίζει και ο ίδιος και έχει αποδεχτεί, πλέον, ότι θα συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Θνησιγενές το εγχείρημα για Πρωθυπουργό Κοινής Αποδοχής
 
Εξάλλου, όπως έχουμε πει, σκέφτεται και ως εξής: Γιατί να πάρω μόνος του το πολιτικό κόστος όλων αυτών των εξωγενών κρίσεων (πανδημία, πληθωρισμός, ακριβή ενέργεια-καύσιμα); Μοιραία, λοιπόν, θα οδηγηθούμε σε συγκυβέρνηση. Και στην συγκυβέρνηση με κάποιον κοινής αποδοχής Πρωθυπουργό, μπορεί να έχουμε και φαινόμενα όπως αυτά που γίνονται τώρα με τον Draghi στην Ιταλία. Κάποιο κόμμα να μην συμφωνεί με τις αποφάσεις του και να έχουμε μία θνησιγενή κατάσταση.

Λάθος θεωρούν οι βουλευτές που δεν πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο
 
Όλη αυτά τα σκέφτονται, όμως, και οι βουλευτές της ΝΔ που θεωρούν μεγάλο λάθος την αποφυγή εκλογών τον Σεπτέμβριο, όπως ήταν και το αρχικό πλάνο του Μεγάρου Μαξίμου. Το θεωρούν λάθος σε τέτοιο βαθμό που ουσιαστικά δεν τους συγκινεί ούτε η ιδέα να μπούνε στο κυβερνητικό σχήμα, δηλαδή στα σενάρια ανασχηματισμού. Διότι καταρχάς, ο ανασχηματισμός δεν θα έχει καμία επικοινωνιακή επίδραση στην κοινωνία και κατά δεύτερον δεν υπάρχει και χρόνος να αναδειχθούν κάποιες κυβερνητικές δράσεις.
Και τέλος, οι βουλευτές της ΝΔ γνωρίζουν ότι σε εκλογές με απλή αναλογική τουλάχιστον 30-40 βουλευτές δεν θα εκλεγούν. Όμως, ακόμα και με ενισχυμένη αναλογική η εκλογή τους δεν είναι σίγουρη. Όπως λένε, η δυσαρέσκεια μπορεί να πέσει πάνω τους ανεξαιρέτως και να την πληρώσουν λόγω κόμματος και όχι λόγω προσώπου, όπως π.χ στις λαϊκές περιφέρειες όπως η Α,Β Πειραιά, ο Δυτικός Τομέας Αθήνας, η Δυτική Αττική κ.α.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail