Καλίνινγκραντ, το επόμενο μέτωπο;


Το ρωσικό λιμάνι του Καλίνινγκραντ

Ρεπορτάζ για τον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ, τον κίνδυνο σύρραξης ΝΑΤΟ-Ρωσίας και τη γερμανική στάση -Mαζικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα και αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Απόσπασμα από: dw.com - Δήμητρα Κυρανούδη, Βερολίνο

Πρωτοσέλιδα, ρεπορτάζ και αναλύσεις στον έντυπο και διαδικτυακό Τύπο σήμερα για την περίπτωση του Καλίνινγκραντ, του στρατηγικής σημασίας ρωσικού θύλακα που βρίσκεται μεταξύ χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η Λιθουανία απειλεί με αποκλεισμό το Καλίνινγκραντ μέσω επέκτασης των δυτικών κυρώσεων, η Μόσχα αντιδρά και η ΕΕ προσπαθεί να διαμεσολαβήσει, ώστε να επιτευχθεί συμβιβασμός, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Στη στάση της γερμανικής κυβέρνησης αναφέρεται αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Spiegel Online που σημειώνει: «Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel η γερμανική κυβέρνηση είναι εξοργισμένη με τη στάση της Λιθουανίας. Το Βερολίνο δεν συμμερίζεται την άποψη των Λιθουανών, σύμφωνα με την οποία η μεταφορά αγαθών που υπόκεινται σε δυτικές κυρώσεις δεν μπορεί να διέρχεται από ευρωπαϊκά εδάφη. 'Πρόκειται για μεταφορά από τη Ρωσία προς τη Ρωσία' λέει η γερμανική κυβέρνηση. Αυτό επιτρέπεται».

Όπως παρατηρεί το δημοσίευμα: «Η γερμανική κυβέρνηση φοβάται ότι η σύγκρουση με τη Ρωσία για μια ζώνη τράνζιτ θα μπορούσε να οδηγηθεί σε κλιμάκωση (…) Το Καλίνινγκραντ συνορεύει με τη Λιθουανία, την Πολωνία και τη Βαλτική Θάλασσα. Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχει επανειλημμένα τονίσει ότι ένας από τους σημαντικότερους στόχους του είναι να αποτρέψει μια εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο. Γερμανοί στρατιώτες που βρίσκονται σταθμευμένοι στη Λιθουανία θα μπορούσαν να εμπλακούν σε μια πιθανή σύγκρουση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail