Υγειονομικοί υπό κρατικό διωγμό: Χειροπέδες στη Δημοκρατία, την Ελευθερία, τη λογική!

Μόνο ντροπή πρέπει να νοιώθουμε ως κράτος για τις συλλήψεις και τις κατηγορίες στους χθεσινούς ήρωες της Υγείας. Οι υγειονομικοί αγωνίζονται για όλους μας.

Από: sportime.gr / Ελευθέριος Ανδρώνης

Υγειονομικοί: Την ώρα που ο λαός αυτής της χώρας βιώνει τον πιο ιστορικό τραγέλαφο της νεότερης ιστορίας του – όσον αφορά την υγειονομική προστασία, ο μόνος υγιής πυρήνας ελευθερίας και αξιοπρέπειας που έχει απομείνει όρθιος και μονίμως στις επάλξεις, είναι οι 7.000 υγειονομικοί σε αναστολή.

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις υπουργείου Υγείας και «μαϊνταλόγων» ο ιός μπαίνει και δεν μπαίνει σε κλειστούς χώρους, τα εμβόλια πιάνουν και δεν πιάνουν τις νέες μεταλλάξεις, η 4η δόση έχει και δεν έχει χρησιμότητα, η υπερδοσολογία ενέχει και δεν ενέχει κινδύνους, οι εμβολιασμένοι προστατεύονται και δεν προστατεύονται από τη διασωλήνωση, η επιδημία «ξαφνικίτιδας» είναι και δεν είναι τυχαίο φαινόμενο.

Επίσης οι Έλληνες πολίτες χρειάζονται πενθήμερη καραντίνα σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί, άλλα οι τουρίστες δεν χρειάζονται γιατί ο πελάτης και ο επενδυτής έχει πάντα δίκιο και γιατί δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το παχύ πορτοφόλι τους, για το οποίο ο Κ. Μητσοτάκης δηλώνει πως είναι ο λόγος που δεν μειώνει ΕΦΚ και ΦΠΑ στα καύσιμα που χρυσοπληρώνουν οι φτωχοποιημένοι Έλληνες.

Είναι καταφανές πλέον πως η διαχείριση της πανδημίας είναι σχεδόν αποκλειστικά πολιτική υπόθεση και όχι επιστημονική. Ο κορονοϊός έγινε απλά ένα εργαλείο της νεοφιλελεύθερης ατζέντας που συντηρείται για όσο αποφέρει έσοδα και εξουσία . Δεν είναι η πρωτεΐνη – ακίδα που απειλεί τόσο – όσο οι ατσάλινες «ακίδες» του ακραίου καπιταλισμού και της καθιέρωσης της νέας τάξης πραγμάτων, που γαντζώνονται από ότι έχει μείνει όρθιο από συνταγματικές ελευθερίες και ανθρώπινες αξίες.

Διαμαρτυρίες που επαινούνται και διαμαρτυρίες που εκδιώκονται

Τρανό παράδειγμα οι υγειονομικοί, που εκδιώχθηκαν επειδή η στάση τους δεν ταίριαζε στο γκροτέσκο μωσαϊκό του απολυταρχικού κράτους. Και το ίδιο το κράτος που τους στέρησε το δικαίωμα για εργασία, σήμερα έφτασε να τους αντιμετωπίζει σαν «απειλή».

Είδαμε τις εικόνες ιστορικής ντροπής στην σύλληψη 38 υγειονομικών υπό συνθήκες κρατικής τρομοκρατίας. Εντελώς αυθαίρετα και παράνομα, με μερικές πρόχειρες κατηγορίες «παρακώλυσης της κυκλοφορίας» και «απείθειας κατά της αρχής» οι αξιοπρεπείς οικογενειάρχες σύρθηκαν στη ΓΑΔΑ και έπειτα στην Ευελπίδων, όπου ορίστηκε δικάσιμος για την 8η Οκτωβρίου.

Σε «φανταχτερές» πορείες που διεκδικούν απλώς την σεξουαλική ασυδοσία, το υποκριτικό κράτος άνοιξε διάπλατα τους δρόμους του, φωταγώγησε τα κτήρια του, και το πολιτικό σύστημα έστειλε αντιπροσώπους για να βγάλουν σέλφι και να δηλώσουν στήριξη.

Άλλα για την διεκδίκηση της πραγματικής ελευθερίας του πολίτη τι έγινε; Ένα και μόνο πούλμαν με ανυπότακτους πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά, θεωρήθηκε «δημόσιος κίνδυνος» και ακινητοποιήθηκε από πλήθος αστυνομικών δυνάμεων, σα να επρόκειτο για κινούμενη γιάφκα «τρομοκρατών».

Και η δίκη ορίστηκε για ποιον λόγο; Για την διεκδίκηση του δίκιου τους, για την προστασία των οικογενειών τους από την ανέχεια, για την διαμαρτυρία ενάντια σε ένα κράτος που τραμπουκίζει τις ζωές τους, για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ελευθερίας.

Μαζί με τους υγειονομικούς, δικάζεται και η τσίπα μας. Δικαιώθηκε το αξίωμα πως στον διεστραμμένο καιρό μας, η αλήθεια είναι η πιο επαναστατική πράξη.

Έντεκα μήνες σε «ομηρία»

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε πως η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς άλλα συνολικά τη προστασία των δικαιωμάτων κάθε πολίτη, ο οποίος αν μείνει απαθής προς αυτή τη κατάφορη αδικία, αύριο – μεθαύριο θα πέσει και αυτός θύμα των «εκκαθαρίσεων» της κυβέρνησης και θα χαρακτηριστεί και εκείνος ως «απειλή κατά της δημοκρατίας», μόνο και μόνο επειδή αγωνίζεται για να πάρει τη ζωή του πίσω.

Οι περασμένες χειροπέδες στους υγειονομικούς που μέχρι «χθες» έσωζαν ζωές στα νοσοκομεία, είναι και «χειροπέδες» στη λογική, «χειροπέδες» στη δημοκρατία, στην ισοπολιτεία, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στον δημόσιο διάλογο, στην ελεύθερη βούληση.

Επειδή το διετές «πείραμα» της εργαλειοποίησης του κορονοϊού είχε πολύ καλά αποτελέσματα, η κυβέρνηση δε διανοείται να αφήσει μερικούς «ρομαντικούς» να χαλάσουν τη μανέστρα. Εξάλλου από φθινόπωρο οι μηχανές της χρυσοφόρας βιομηχανίας της Covid αναμένεται να πάρουν και πάλι μπρος.

Κοντεύουν 11 μήνες από τότε που οι υγειονομικοί εκδιώχθηκαν – δήθεν – για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και παραμένουν όμηροι μερικών αδίστακτων τεχνοκρατών που έχουν την αλαζονεία να πιστεύουν ότι δικαιούνται να παίζουν με τις ζωές χιλιάδων οικογενειών.

Αξιοπρεπέστατοι εργαζόμενοι που όχι μόνο δεν τους επιτρέπεται να εργαστούν άλλα ούτε και να διαμαρτυρηθούν. Μα συνεχίζουν να το κάνουν με το ίδιο σθένος, γιατί εκτός από το να υπερασπίζονται τις ζωές τους, ο αγώνας τους, προστατεύει και το μέλλον της δημόσιας Υγείας.

Και αυτό διότι με το πρόσχημα της όποιας πανδημίας κρίνει ο Π.Ο.Υ πως υπάρχει (ακόμα και αν είναι εμπορευματοποιημένη), τα τυπικά προσόντα θα αλλάζουν κατά το δοκούν και οι «ασυμμόρφωτοι» θα τιμωρούνται με ανεργία, ακόμα και αν είναι υγιείς. Οπωσδήποτε σκοτεινά μονοπάτια για τη δημοκρατία. Φράγμα σε αυτό τον δυστοπικό δρόμο είναι η ανθρώπινη αλυσίδα των υγειονομικών. Και χρέος μας να τους στηρίξουμε όσο το κράτος εντείνει το λυσσαλέο πόλεμο εναντίον τους.

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail