Η Ρωσία προειδοποιεί την Ουκρανία για προκλήσεις κατά του μεγαλύτερου πυρηνικού εργοστασίου της Ευρώπης

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τις ουκρανικές αρχές για «συνεχιζόμενες προκλήσεις» στον πυρηνικό σταθμό του Ζαπορόζιε, σημειώνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικές καταστροφές στο μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης.

Από: echedoros-a.gr
 
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κατάσταση γύρω από τον σταθμό Ζαπορόζιε προκαλεί «εντεινόμενη ανησυχία» τις τελευταίες ημέρες, καθώς «οι ουκρανικές αρχές τροφοδοτούν την κατάσταση διαδίδοντας παραπληροφόρηση σχετικά με την υποτιθέμενη επιρροή Ρώσων εκπροσώπων που είναι παρόντες στον σταθμό, στη διασφάλιση της ασφάλειάς του».


Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών προσέθεσε - όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο "Russia Today" - ότι «η Ρωσία ενεργεί υπεύθυνα σε σχέση με τις ουκρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις και κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να διασφαλίσει την ασφάλειά τους».


Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρθηκε στην αποτυχία της επίσκεψης διεθνούς αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στο εργοστάσιο του Ζαπορόζιε, η οποία είχε προγραμματιστεί στα τέλη Ιουνίου, λόγω της «μη εποικοδομητικής θέσης της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αρνήθηκε να υποστηρίξει την πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας με επινοημένο πρόσχημα, είναι η υποτιθέμενη ανεπαρκής ασφάλεια και η ακατάλληλη χρονική στιγμή αυτής της επίσκεψης».

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η αποτυχία της επίσκεψης «ήταν προς το συμφέρον της Ουκρανίας και των δυτικών χορηγών της» και ότι «ο αριθμός των ένοπλων προκλήσεων του Κιέβου κατά του σταθμού Ζαπορόζιε έχει αυξηθεί πολλές φορές, καθώς πραγματοποίησε επιθέσεις με drone και ενέργειες με στόχο εκφοβίζοντας τους εργαζόμενους του σταθμού».


«Προειδοποιούμε το καθεστώς του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις κατά του μεγαλύτερου πυρηνικού εργοστασίου στην Ευρώπη, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πυρηνική καταστροφή που θα επηρεάσει όχι μόνο την Ουκρανία», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

shorouknews.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail