Αποκλείουν τις εκλογές, αλλά… ετοιμάζονται στην κυβέρνηση!

Εμφανίζεται διπρόσωπη στην κοινωνία

Αντιφατικά μηνύματα ως προς το κρίσιμο ζήτημα των εκλογών συνεχίζει να εκπέμπει η κυβέρνηση, δημιουργώντας εύλογες απορίες και υπόνοιες όσον αφορά τις πραγματικές προθέσεις και τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού.

Από: Το Παρόν

Με ορατό τον κίνδυνο η χώρα να εισέλθει σταδιακά σε έναν φαύλο κύκλο εκλογολογίας, με ανεπιθύμητες εντάσεις και επαναλαμβανόμενα δυσμενή απρόοπτα. Υπουργοί έχουν κατεβάσει τα μολύβια και ασχολούνται με την εκλογή τους, ενώ οι περισσότεροι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν ήδη ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία.

Και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, η χώρα δεν αντέχει μια προεκλογική περίοδο διάρκειας ενός χρόνου. Οπότε…

Το τελευταίο διάστημα, η στρατηγική της κυβέρνησης εξελίσσεται σε δύο επίπεδα: Αφενός, ο Κυρ. Μητσοτάκης αλλά και κορυφαίοι υπουργοί επαναλαμβάνουν μονότονα ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ή το… νωρίτερο την προσεχή άνοιξη. Αφετέρου, άπαντες μηδέ εξαιρουμένου και του πρωθυπουργού– κινούνται και συμπεριφέρονται ωσάν η προκήρυξη των εκλογών να είναι θέμα χρόνου.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις στοχευμένες επισκέψεις (περιοδείες) του εντός κι εκτός λεκανοπεδίου Αττικής, οι οποίες διανθίζονται με εξαγγελίες μέτρων, εγκαίνια έργων κ.ά. Ταυτόχρονα, κλιμάκια υπουργών και βουλευτών οργώνουν την επικράτεια με μοναδικό σκοπό την προβολή του κυβερνητικού έργου και την άμβλυνση της δυσφορίας (οργής) των πολιτών για μια σειρά ζητήματα (ακρίβεια κ.ά.).

Να θυμίσουμε πως ο κ. Μητσοτάκης από την Καλαμάτα στη διάρκεια συνεδρίου ανέλυσε τα επιτεύγματα της κυβέρνησης ως προς την απορρόφηση και αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Ένα 24ωρο νωρίτερα συναντήθηκε με τους δημάρχους 42 μικρών νησιών και… (τους) μοίρασε κάπου 500 εκατ. ευρώ για έργα τοπικού ενδιαφέροντος. Κινήσεις που αποπνέουν άρωμα εκλογών.

Την ίδια στιγμή, μέρα παρά μέρα ανακοινώνονται ονόματα υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας, ορισμένα εξ αυτών με… πανηγυρικό τρόπο και φωτογραφικά ενσταντανέ με τον πρωθυπουργό!

Μέσα σε αυτό το κλίμα, δεν είναι περίεργο, ούτε και απρόσμενο το ότι ένας αριθμός υπουργών/υφυπουργών έχουν βάλει σε δεύτερη μοίρα τα κυβερνητικά τους καθήκοντα και οργανώνουν τα επιτελεία τους εν όψει εκλογών.

Το φαινόμενο τείνει να πάρει διαστάσεις και έχει προκαλέσει τη δυσφορία του πρωθυπουργού, ο οποίος δικαιολογημένα ανησυχεί ότι το κυβερνητικό έργο θα βαλτώσει και σημαντικές αποφάσεις θα μείνουν στα συρτάρια. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι δύο φορές τον τελευταίο μήνα τους έχει απειλήσει δημόσια με… απόλυση!

Να τους απαλλάξει δηλαδή από τα υπουργικά τους καθήκοντα «ώστε να μπορούν απερίσπαστοι να ασχοληθούν με την εκλογή τους ή την επανεκλογή τους», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, το γεγονός ότι χρειάστηκε να το επαναλάβει και δεύτερη φορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα σημαίνει ότι την πρώτη δεν εισακούστηκε. Και αυτό ακριβώς αντικατοπτρίζει την κατάσταση που επικρατεί στα ενδότερα της κυβέρνησης με την… προσμονή των εκλογών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail