Πρωταθλητές Ευρώπης και στην ανεργία των νέων! Γιά ποιά Ελλαδα καμαρώνει ο Πρωθυπουργός της;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ) και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Kiril Petkov (2Δ), στις εγκαταστάσεις του αγωγού φυσικού αερίου IGB στην Κομοτηνή, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022. AΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Η συνεχής επίκληση του παρελθόντος είναι πολύ κακή συνταγή στην πολιτική. Γιατί προδίδει έλλειψη αυτοπεποίθησης, απουσία αισιοδοξίας για το μέλλον και ένδεια επιχειρημάτων για το σήμερα.

Από: hellasjournal.com / Του Γιώργου Χαρβαλιά

Κοντολογίς το… «υπάρχουν και χειρότερα» που λέει και ο απλός κόσμος για να παρηγορηθεί όταν έρχεται αντιμέτωπος με τις αναποδιές της ζωής, δεν αρκεί για υφαρπάξεις τη λαική ψήφο. Οι πολίτες δεν ψάχνουν έναν μονόφθαλμο να τους δείξει το δρόμο στο βασίλειο των ολότελα τυφλών.

Ελλείψει άλλων εναλλακτικών βεβαίως, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ακολουθήσει αυτή την ανέμπνευστη επικοινωνιακή τακτική, επιχειρώντας ως τις εκλογές να εγκλωβίσει τους εκλογείς σε διλήμματα: «Αν δεν είμαι εγώ, θα ξανάρθουν αυτοί». Οι…Ζαίοι, οι Πολάκηδες, οι μπαχαλάκηδες, οι Ερυθροι Χμέρ και πάει λέγοντας.

Φοβούμαι όμως ότι το δίλημμα αυτό, ειδικά ενόψει του «πρώτου γύρου» της απλής αναλογικής δεν είναι καθόλου πειστικό. Όχι επειδή φυσικά οι περισσότεροι Ελληνες νοσταλγούν τον λαοπλάνο Τσίπρα και το ερασιτεχνικό ασκέρι του που παρέσυραν τη χώρα σε μια περιπέτεια με άδοξο τέλος. Αλλά επειδή το κοντράστ με το σήμερα δεν είναι τόσο έντονο, όσο νομίζει ο πρωθυπουργός. Τα ολισθήματα εκείνης της περιόδου δεν αναδεικνύονται ευκρινέστερα σε σύγκριση με το σήμερα, απλούστατα γιατί δεν υπάρχουν επιτεύγματα που να κάνουν την διακυβέρνηση της ΝΔ «όαση» σε σχέση με την έρημο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο για ποιο ακριβώς success story της κυβέρνησης του καμαρώνει ο Μητσοτάκης, όπως άλλωστε και ο Σαμαράς που εισήγαγε τον όρο σε μία ατμόσφαιρα(εντελώς)εικονικής πραγματικότητας.

Μια ανάλογη φαντασίωση επιχειρεί να στήσει και ο σημερινός προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης. Να παραστήσει στα μάτια του κόσμου ότι η Ελλάδα έγινε ξαφνικά αξιόχρεη, οικονομικά εύρωστη και διεθνής επενδυτικός κόμβος. Το κέντρο τεχνολογικής καινοτομίας της Ευρώπης, με αστείρευτα hubs, data centers και νεοφυείς επιχειρήσεις αιχμής. Ξαφνικά όλοι οι Ελληνες νέοι βαφτίζονται  περιζήτητοι κομπιουτεράδες, «πληροφορικάριοι» και «προγραμματιστές»,  έτοιμοι να στελεχώσουν τις ξένες πολυεθνικές που ήρθαν να στήσουν τα εργαστήρια έρευνας στη χώρα μας.

Μάλιστα. Θα ήθελα να πληροφορήσω τον κύριο Μητσοτάκη ότι οι νέοι της πατρίδας μας, ειδικά οι 25άρηδες, δεν είναι ούτε περιζήτητοι, ούτε τεχνολογικά…πολυεργαλεία που συνωστίζονται στους διαδρόμους να στελεχώσουν τα labs της Εσπερίας. Ανεργοι είναι και άνεργοι φαίνεται ότι θα παραμείνουν μέσα απ΄τη φροντίδα της σημερινής κυβέρνησης.

Δυστυχώς η Ελλάδα παραμένει πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία των νέων και αυξάνει διαρκώς την απόσταση της από τους υπόλοιπους. Θέλετε τους αριθμούς; Προσδεθείτε. Επίσημα στοιχεία Eurostat μηνός Μαίου: Πρώτη με 36,8% στην ανεργία των νέων η Ελλάδα με δεύτερη την Ισπανία που ακολουθεί σε απόσταση δέκα περίπου μονάδων και ευρωπαικό μέσο όρο μόλις 13.3%!

Επιτυχία, ε; Δείγμα οικονομίας που απογειώνεται, έτσι δεν είναι; Μόνο που δεν την ακούσατε πουθενά αυτή την… «επιτυχία». Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δεν θεώρησαν σκόπιμο να μεταφέρουν στο εγχώριο κοινό την εντυπωσιακή αυτή πρωτιά.

Και να ταν μόνον αυτή η…διάκριση; Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης στο δημόσιο χρέος, ως ποσοστό του ΑΕΠ, και παίρνουμε σίγουρα μετάλλιο στο έλλειμμα, τον δείκτη πληθωρισμού, τις τιμές της βενζίνης και του φυσικού αερίου, καθώς και τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Εχουμε επίσης κάμποσες εκατοντάδες χιλιάδες συντάξεις(από αυτές τις κουτσουρεμένες)σε εκκρεμότητα, τεράστιες ελλείψεις  σε νοσοκομειακό προσωπικό, με συνακόλουθες τραγικές-κατά κυριολεξία-επιδόσεις στην διαχείριση της πανδημίας, εξίσου εφιαλτικούς δείκτες εισαγόμενης εγκληματικότητας και φυσικά καθημερινή λαθροεισβολή σε όλα τα μέτωπα.

Ρωτώ λοιπόν: Είναι αυτό εικόνα «επιτυχημένης διαχείρισης», έστω και σε σχέση με το χάος του 2015 για την οποία μπορεί να καυχάται και να επαίρεται ο κύριος Μητσοτάκης ζητώντας τη ψήφο του ελληνικού λαού;

Όχι. Είναι η εικόνα ενός ανάλογου μπάχαλου που απλώς εμφανίζεται με χαρτί περιτυλίγματος συσκευασίας δώρου από τα πληρωμένα μέσα ενημέρωσης. Είναι η εικόνα ενός failed state με στρατιές ανέργων νέων που είτε δεν μπορούν να βρουν δουλειά, είτε αρνούνται να δουλέψουν υπερωρίες γκαρσόνια για να πάρουν στο τέλος της ημέρας ένα ξεροκόμματο, το ίδιο περίπου με αυτό που εισπράττουν  από το ελληνικό κράτος οι κάθε είδους οι λαθραίοι επιδοματίες.

Και μέσα στα παραμύθια που αραδιάζουν οι διάφοροι κρατικοδίαιτοι  φορείς στήριξης επιχειρηματικότητας τύπου Endeavor, περί «έκρηξης της ζήτησης εργασίας σε τεχνολογικούς τομείς», μη φανταστείτε ότι μεσουρανούν οι νέοι «επενδυτές» που κατέφθασαν επειδή είδαν φως στην Ελλάδα, όπως ας πούμε η Pfizer. Διεθνείς στοιχηματατζήδες και άλλοι παρασιτικοί είναι αυτοί που απασχολούν τα ελληνικά μυαλά. Σε πρόσφατη σχετική έρευνα της Endeavor για τις δέκα μεγαλύτερες  πολυεθνικές που απασχολούν τεχνολογικό προσωπικό στα ελληνικά τους παραρτήματα, έρχεται πρώτη η αγγλική Openbet(τζόγος)και τελευταία η πολυδιαφημισμένη φαρμακευτική του Μπουρλά.

Δεν φταίει βέβαια για όλα τα δεινά των τελευταίων ετών ο Μητσοτάκης. Αυτό είναι αλήθεια εκτός και αν του αποδώσουμε τις μεταφυσικές ιδιότητες που θέλω να πιστεύω ότι δεν διαθέτει. Αλλά ας μην μας ζαλίζει ότι τάχα μου…μεταμόρφωσε τη χώρα επειδή ο Πιερρακάκης έφτιαξε το gov.gr., η Αστυπάλαια μπήκε στη πρίζα της Volkswagen και ο Πατέλης έδωσε βήμα στο ΛΟΑΤΚΙ κίνημα. Η χώρα είναι σε μαύρα χάλια και δεν ξέρω αν ισχύει το «υπήρξαν και χειρότερα» ή το… «κάθε πέρυσι και καλύτερα».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail