Τούρκος αναλυτής: Η Ελλάδα εξοπλίζεται εναντίον της Τουρκίας - Καλύτερα να ξόδευαν τα λεφτά στους πρόσφυγες

 

Ανάλυση για ακόμα μία φορά σε τουρκικά μέσα και συγκεκριμένα στο Habertürk ασχολείται με την Ελλάδα και τον εξοπλισμό της. Συγκεκριμένα, στο πάνελ της βραδινής ενημερωτικής εκπομπής η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα νέα θωρακισμένα οχήματα M-1117 που δωρήθηκαν από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Από: capital.gr

Ο καλεσμένος της εκπομπής Οζγκιούρ Τορ, καθηγητής του πανεπιστημίου του Αϊδινίου παρατηρεί πως "αντιλαμβανόμαστε πως η Ελλάδα δεν τα παίρνει αυτά ενάντια στη Βουλγαρία και στην Μακεδονία· τα παίρνει μόνο ενάντια στην Τουρκία και χρησιμοποιεί τη δικαιολογία για τους μετανάστες μόνο ως μία πρόφαση κάλυψης".

Συνεχίζοντας σχολιάζει πως "σε ένα πεδίο μάχης, στον κόσμο αυτά τα M-1117 δεν επιφέρουν καμία απολύτως διαφορά·να το πούμε καθαρά αυτό, ναι φυσικά και πρόκειται για θωρακισμένα οχήματα άλλα δεν θα έχουν ιδιαίτερη επίδραση, δεν είναι δηλαδή σαν τα άρματα μάχης.

 Ο καθηγητής της χώρας που ξοδεύει δισεκατομμύρια τουρκικών λιρών σε προσπάθεια δημιουργίας εγχώριων οπλικών συστημάτων, πολεμικών πλοίων, μαχητικών αεροσκαφών και drone την ώρα που η χώρα του έχει ένα εκπληκτικά υψηλό αριθμό ανθρώπων που πεινούν ή που είναι αμόρφωτοι εγκαλεί την Ελλάδα για το ότι ξοδεύει χρήματα για εξοπλιστικά και προτείνει: "από τη σκοπιά της ανθρωπιάς θα ήταν πολύ πιο καλό να ξοδεύουν αυτά τα χρήματα όχι σε αυτά τα οπλικά συστήματα αλλά στους πρόσφυγες· ο χώρος όπου επιθυμούν να πάνε οι πρόσφυγες είναι η Ευρώπη, θέλω να πάνε στη Γερμανία και στην Ευρώπη· Αυτούς λοιπόν δεν πρέπει να τους κρατάμε εμείς, διότι πιστεύω πως έτσι εξ ονόματος της ανθρωπιάς εμείς θα είμαστε πιο ωφελημένοι· θα είναι καλύτερο και τότε θα ασχολούνται αυτοί με τους πρόσφυγες".
 


Πέτρος Κράνιας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail