Αρχηγέ, οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις δεν παράγουν μόνιμο αποτέλεσμα;

Πριν από μερικούς μήνες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος (ο ίδιος που πέταξε το πυροτέχνημα ότι δήθεν η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει μία επιθετική κίνηση εναντίον της ως σημειακή κρίση), είχε καλέσει στο γραφείο του μία ομάδα στρατιωτικών συντακτών από διάφορα ΜΜΕ και αφού τους ενημέρωσε για διάφορα θέματα σχετικά με την Άμυνα, απάντησε σε ερωτήσεις τους. Στην ερώτηση «γιατί η Ελλάδα δεν αντιδρά δυναμικά στις μαζικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου της και στις υπερπτήσεις των νησιών της από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και UAV;», ο στρατηγός απάντησε ότι δεν αντιδρούμε επειδή «οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις δεν παράγουν μόνιμο αποτέλεσμα». 

Από: capital.gr - Stirlitz

Για να συλλάβετε το πόσο εξωφρενικά παράλογη ήταν η απάντηση του στρατηγού, φανταστείτε έναν οικογενειάρχη που δέχεται συστηματικό και ανελέητο bullying από έναν τραμπούκο γείτονα, ο οποίος όποτε πετυχαίνει τη γυναίκα του οικογενειάρχη να κυκλοφορεί στον δρόμο την παρενοχλεί σεξουαλικά και τη βιάζει, σε καθημερινή βάση. Τι γνώμη θα σχηματίζαμε για αυτόν τον οικογενειάρχη αν τον ρωτούσαμε γιατί δεν αντιδρά στον συνεχή βιασμό της γυναίκας του κι εκείνος μας απαντούσε ότι «οι βιασμοί μέχρι τώρα δεν έχουν παράξει εγκυμοσύνη»;

Εδώ και 26 χρόνια τουλάχιστον, οι ελληνικές κυβερνήσεις δείχνουν μία εκνευριστική και άκρως ταπεινωτική για όλους μας υποχωρητικότητα έναντι της Τουρκίας. Δεν απαντούν στις προκλήσεις που κάνει σε βάρος μας ο απολίτιστος και άρπαγας γείτονας που έχουμε στα ανατολικά μας σύνορα, δήθεν για να μην οξυνθούν τα πράγματα. Κάθε φορά που οι Τούρκοι παραβιάζουν την εθνική μας κυριαρχία ή καταπατούν βάναυσα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, η μόνιμη επωδός των Ελλήνων κυβερνώντων είναι πως «αυτά τα κάνει η Τουρκία για εσωτερική κατανάλωση», ή «όλα οφείλονται στον εκνευρισμό των Τούρκων», και ταυτόχρονα τηρούν στάση απάθειας και εξευτελιστικής αδράνειας την οποία βαφτίζουν «ψυχραιμία» ισχυριζόμενοι ότι «δεν τσιμπάμε στις προκλήσεις».

Προφανώς οι Έλληνες πολιτικοί πιστεύουν ότι με την υποχωρητικότητα κερδίζουμε περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι με το να αντιδράσουμε δυναμικά και αποφασιστικά και να «κόψουμε τον βήχα» των Τούρκων για να μάθουν να μας σέβονται. Θα ήθελα ωστόσο να βγει κάποιος από τους κυβερνητικούς ιθύνοντες και να μας πει αν υπήρξε ποτέ στα παγκόσμια χρονικά έστω και ΜΙΑ περίπτωση χώρας που να επέδειξε διαρκή υποχωρητικότητα απέναντι σε έναν θρασύτατο και επιθετικό γείτονά της και αυτή η στάση να της βγήκε τελικά σε καλό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail