Η Γαλλία γίνεται ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου

Η Γαλλία έγινε ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη στοιχεία από το φινλανδικό αναλυτικό κέντρο CREA.

Από: echedoros-a.gr
 
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα στον ενεργειακό τομέα. Ειδικότερα, για τεχνικούς λόγους χρειάστηκε να ανασταλεί η λειτουργία πολλών πυρηνικών σταθμών, με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως υπενθυμίζει η εφημερίδα, από τα μέσα Ιουνίου, η Γαλλία δεν λαμβάνει πλέον ρωσικό αέριο μέσω αγωγών. Την ίδια στιγμή, σε αντίθεση με τη Γερμανία, η Γαλλία διαθέτει τέσσερις τερματικούς σταθμούς για λήψη LNG ταυτόχρονα, επισημαίνει το RIA Novosti .

Την Παρασκευή έγινε γνωστό για την αναστολή της άντλησης αερίου και στις δύο γραμμές του Nord Stream από τις 11 Ιουλίου έως τις 21 Ιουλίου για τις ετήσιες προγραμματισμένες επισκευές. 

Το Κρεμλίνο ανέφερε επίσης ότι η μείωση των προμηθειών φυσικού αερίου σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες οφείλεται στο γεγονός ότι, λόγω κυρώσεων, οι τουρμπίνες της Siemens που χρησιμοποιήθηκαν για την παροχή αερίου στο Nord Stream δεν επιστρέφουν από επισκευές στον Καναδά, δεν υπάρχει τίποτα σκόπιμα από τη ρωσική πλευρά.

Την περασμένη Κυριακή, κορυφαίες γαλλικές ενεργειακές εταιρείες - Engie, EDF και TotalEnergies - απευθύνθηκαν μέσω των μέσων ενημέρωσης στον πληθυσμό και τις επιχειρήσεις με έκκληση «άμεσα» να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και πετρελαϊκών προϊόντων λόγω της ταχείας αύξησης του κόστους των ακατέργαστων υλικών που προκλήθηκαν από τη μείωση των προμηθειών από τη Ρωσία. Νωρίτερα, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η Ρωσία εκπληρώνει αυστηρά όλες τις υποχρεώσεις της για την παροχή ενεργειακών πόρων, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

 Vzglyad

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail