Η πλειοψηφία υπουργών – βουλευτών «δείχνει» εκλογές το φθινόπωρο – Αυτά είναι τα σημάδια της βεβαιότητας

Η κυβέρνηση αρνείται προσωρινή μείωση φόρων ενώ το έχει ξανακάνει

Κορυφαίοι υπουργοί και βουλευτές θεωρούν «κλεισμένο», παρά τις ανακοινώσεις περί του αντιθέτου, ότι ο Πρωθυπουργός θα κάνει εκλογές νωρίς το φθινόπωρο 2022, προσδιορίζοντας ότι τέλη Αυγούστου θα ανακοινώσει την προσφυγή στις κάλπες.

Από: bankingnews.gr

Που στηρίζουν αυτή τη βεβαιότητα;

Μη αναστρέψιμη η δυσαρέσκεια από ακρίβεια και καύσιμα μετά το φθινόπωρο
Καταρχάς, θεωρείται μη αναστρέψιμη η δυσαρέσκεια για την ακρίβεια στην αγορά, την ακριβή βενζίνη, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
Όλα τα παραπάνω πυροδοτούν μία μεγάλη μείωση του οικογενειακού εισοδήματος που καμία μείωση φόρου – από αυτές που επαίρεται η κυβέρνηση- δεν έχει επίδραση.
Η ΝΔ χάνει μέσα από την ακρίβεια και την ακριβή, πλέον, μετακίνηση μονάδες του ζωτικού της χώρου.
Της μεσαίας τάξης, των οικογενειαρχών, της παραδοσιακής βάσης της ΝΔ.

Συντριβή ΝΔ στις λαϊκές γειτονιές


Όσο για τα χαμηλότερα στρώματα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα αφού βασικά προϊόντα είναι απλησίαστα.
Τα πανηγύρια για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ ισούνται με ειρωνεία και μόνο έτσι μπορεί να ληφθεί.
Η ΝΔ θα υποστεί μεγάλη συντριβή, εάν παραμείνει η ακρίβεια, στα δυτικά της Αθήνας και του Πειραιά εκεί που είναι τα μεγάλα λαϊκά στρώματα.

Η κυβέρνηση αρνείται προσωρινή μείωση φόρων ενώ το έχει ξανακάνει

Η κυβέρνηση, λοιπόν, που επαίρεται ότι έχει μειώσει τους φόρους εισοδήματος κ.α, αρνείται σε μία έκτακτη συνθήκη όπως είναι η ενεργειακή κρίση, να μειώσει τους φόρους στα καύσιμα (ΦΠΑ, ΕΦΚ) παρόλο που είναι επιτακτικό αίτημα πολλών βουλευτών όπως π.χ του κ. Κυρανάκη.
Η κυβέρνηση διατυπώνει την άποψη ότι από πού θα βρεθούν τα 3,8 δις ευρώ που είναι οι φόροι του κράτους από τα καύσιμα. Ωστόσο, όταν στο πρόγραμμά της έφερνε μειώσεις φόρων πολλών δις ευρώ, αυτό το άγχος δεν υπήρχε. Ακόμα και πριν λίγο καιρό που μείωνε τον ΕΝΦΙΑ. Είναι έωλο το επιχείρημα αυτό. Δημοσιονομικός χώρος δημιουργήθηκε για άλλους φόρους, μόνιμους κιόλας, γιατί να μην δημιουργηθεί τώρα για προσωρινές μειώσεις φόρων;

Αν τώρα ο πληθωρισμός είναι στο 11,3%, τον Οκτώβριο πόσο θα φτάσει;

Ο ακραίος πληθωρισμός που υφίσταται η ελληνική οικονομία έφτασε το Μάιο στο 11,3% και ενδέχεται να αυξηθεί και να παραμείνει διψήφιος και για άλλους μήνες.
Οι προβλέψεις του Προγράμματος σταθερότητας και ο ΟΟΣΑ κάνουν λόγο για μέσο ετήσιο πληθωρισμό 7,6% και 8,8% αντίστοιχα, με διψήφιες ποσοστιαίες αυξήσεις στα βασικά αγαθά.
Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί τότε τον Οκτώβριο, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα.

Γιατί ο Πρωθυπουργός κάλεσε βουλευτές από νησιά;


Μιλάμε ότι τώρα στα νησιά τώρα η μέση τιμή βενζίνης είναι 2,7 ευρώ το λίτρο ενώ στα αστικά κέντρα το 2,3 ευρώ.
Πριν λίγες μέρες, όπως μάθαμε, ο Πρωθυπουργός είδε στο γραφείο του βουλευτές προερχόμενους από τις νησιωτικές περιφέρειες.
Προφανώς, ήθελε να καταλάβει πόση δυσαρέσκεια υπάρχει στα νησιά από το κόστος μετακίνησης.
Διατηρούμε στη Ευρώπη τα πρωτεία στην τιμή της βενζίνης, ενώ διαθέτουμε πολύ χαμηλό μέσο μισθό.

Ακρίβυνε ο δανεισμός του κράτους αλλά και των νοικοκυριών

Σαν να μην έφτανε αυτό, η αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ φέρνει το 10ετές ομόλογο στο 4,1% κάνοντας σε αυτή τη φάση πολύ ακριβό το δανεισμό.
Βεβαίως, η ΕΚΤ επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή της να συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου σε ποσά που θα υπερβαίνουν τις λήξεις των τίτλων που ήδη κατέχει για να αποφευχθούν ανεπιθύμητες παρενέργειες στην ελληνική οικονομία.
Αλλά η αύξηση των επιτοκίων, έχει επίδραση και στο δανεισμό των νοικοκυριών που έχουν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια την ώρα που το εισόδημα πιέζεται και από την ακρίβεια στο καλάθι της νοικοκυράς.

Υπουργοί έχουν κουράσει και έχουν διχάσει κόσμο

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα τρέχοντα θέματα οικονομίας που δείχνουν το δρόμο της κάλπης.
Το τωρινό υπουργικό συμβούλιο έχει υποστεί μία μεγάλη καθίζηση, κόπωση και αμφισβήτηση.
Για παράδειγμα, το νομοσχέδιο της Ν.Κεραμέως πήγε πίσω στις καλένδες διότι υπάρχουν μεγάλα παράπονα από τους ακαδημαϊκούς και τους πρυτάνεις.
Και μιλάμε για κόσμο φίλα προσκείμενο προς τη ΝΔ.
Το Μαξίμου ήθελε από καιρό να την αλλάξει διότι ήξερε το διχασμό που έχει φέρει αλλά, όπως έχουμε δει, ο πρωθυπουργός φοβάται να κάνει ανασχηματισμούς διότι προκαλούν χάος, αποδιοργανώνουν και χαλάνε ισορροπίες. Παράλληλα, δεν υπάρχει και πάγκος.
Το Μαξίμου έχει δείξει ότι δεν εμπιστεύεται απόλυτα το γαλάζιο δυναμικό γι’ αυτό και έχει πολλούς εξωκοινοβουλευτικούς.
Πρόσωπα, όπως η Ν.Κεραμέως αλλά και ο Αδωνις Γεωργιάδης, έχουν κουράσει το κόσμο.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προβαίνει σε εξαγγελίες προεκλογικού τύπου

Ο Πρωθυπουργός έχει θέσει όλο το μηχανισμό, υπουργούς, βουλευτές, στελέχη σε περιοδείες.
Οι εργαζόμενοι στα γραφεία της ΝΔ έχουν πάρει εντολή να μην πάρουν άδεια μετά τις 15 Αυγούστου.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε 3 διαφορετικές εκδηλώσεις που έχει παραβρεθεί ένα κάνει εξαγγελίες προεκλογικού ενδιαφέροντος, όπως το ολοήμερο σχολείο, δράσεις για το δημογραφικό, το ολοκληρωμένο σχέδιο στέγασης για τους νέους, αλλά και το νέο ΕΣΥ με το νέο νοσοκομειακό χάρτη που είναι εξαγγελίες δεύτερης τετραετίας.
Ακόμα ακόμα και οι ανακοινώσεις για εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς που θα κατέβουν για βουλευτές (όπως με τις 4 γυναίκες πριν 2 μέρες) είναι δείγματα ότι οδεύουμε σε εκλογική μάχη.

Μαξιμιλιανός
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail