Προ των πυλών χιλιάδες πλειστηριασμοί ακινήτων!

Χιλιάδες ακίνητα, σπίτια, εργοστάσια, καταστήματα, βρίσκονται ένα βήμα πριν από τον πλειστηριασμό για κάθε είδους δάνεια, τα οποία δεν εξυπηρετούν, προφανώς, γιατί το «Ταμείο» έχει στερέψει εδώ και καιρό.

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων σε πρώτη φάση υπολογίζονται σε 40.000 – 50.000 τον χρόνο, όσοι ήταν, δηλαδή, και οι πλειστηριασμοί που γίνονταν σε ετήσια βάση την περίοδο 2000 – 2007. Τα ακίνητα που είναι συνδεδεμένα με δάνεια υπολογίζο­νται σε 500.000 – 600.000. Σε πρώτη φάση, τους επόμενους μήνες θα βγουν σε πλειστηριασμό:

• το πακέτο «Skyline» της Alpha Bank με 500 ακίνητα, το πακέτο «Terra» της Τράπεζας Πειραιώς με 2.000 ακίνητα και ένα μικρότερο πακέτο που θα βγάλει προς πώληση η Εθνική Τράπεζα με οικιστικά και ε­μπορικά ακίνητα.

Και στεγαστικά δάνεια
Τα στεγαστικά δάνεια που χορήγησαν το 2021 οι τράπεζες ήταν 10.865 και τρία στα τέσσερα ακίνητα αγοράστηκαν με μετρητά. Σύμφωνα με τη REMAX, 6 στους 10 αγοραστές επέλεξαν κατοικίες άνω των 20 ετών, το δε 8% επέλεξε νεόδμητα και ακίνητα μέχρι πέντε ετών. Στην Αττική το 76% των ακινήτων που πουλήθηκαν είχαν κατασκευαστεί πριν από το 2000.

Από: Το Παρόν

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail