Διάσκεψη για τη Λιβύη χωρίς Ελλάδα και στόχο να «τα βρουν Τουρκία και Αίγυπτος»!

Διάσκεψη για τη Λιβύη, οργανώνει η Ιταλία στη Ρώμη στις 22 Ιουνίου, με την Ελλάδα να είναι απούσα. Στη διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Τουρκία και η Αίγυπτος, με στόχο την εξεύρεση λύσης στη λιβυκή κρίση, η οποία παρουσιάζει σημάδια κλιμάκωσης.

Το γεγονός ότι δεν προσκαλείται η Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα και δεν είναι το μοναδικό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Nova, στόχος της Διάσκεψης είναι να υπάρξει σύγκλιση απόψεων μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας για τη Λιβύη. Κάϊρο και Άγκυρα βρίσκονται σε αντιπαράθεση στη Λιβύη και υπήρχαν υπόνοιες ότι την καταστροφή τουρκικών uav στο έδαφος της Λιβύης την είχαν κάνει και αιγυπτιακά Rafale.

Η Τουρκία εδώ και πολύ καιρό προσπαθεί να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Αίγυπτο. Αν το κατορθώσει, τότε θα υπάρχει ένα ζήτημα για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, σε μία περιοχή που δεν καθορίστηκε με την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία. Μια περιοχή στην οποία βρίσκεται και το Καστελόριζο.

Υπενθυμίζουμε ότι η περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού έχει μείνει «ανοιχτή» και παρά τις «γκρίνιες» η Τουρκία δεν παραβίασε ούτε μια φορά αυτό το όριο στις 82 ημέρες που …ο αέρας το παράσερνε σε ύδατα ελληνικών συμφερόντων.

Από: militaire.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail