Σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλοί γαλάζιοι βουλευτές

Αδιαφορία στο Μαξίμου για το δράμα των μαχητών της πρώτης γραμμής

Σοβαρά οικονομικά θέματα αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας. Η χαρά της εκλογής τους το 2019, για πολλούς εξελίχθηκε σε πικρία και η κοινοβουλευτική τους θητεία, ως Γολγοθάς.

Από: newsbreak.gr - ο κύριος Μάξιμος

Μπορεί η Ν.Δ. να κατέκτησε με άνεση την κοινοβουλευτική πλειοψηφία το 2019, στα ψηφοδέλτια όμως έγινε σκληρή μάχη με τα προεκλογικά έξοδα των υποψηφίων να καταγραφούν ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών. Έξοδα, τα οποία όμως δεν κατάφεραν να αποσβέσουν, καθώς η πλειοψηφία των βουλευτών δεν αξιοποιήθηκαν σε υπουργικούς θώκους. Αντίθετα, παρά το ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πολυπληθέστερη των τελευταίων δεκαετιών, αξιοποιήθηκε πλήθος εξωκοινοβουλευτικών, ενώ ακόμα και οι θέσεις των χιλιάδων μετακλητών του «επιτελικού κράτους» παρέμειναν ερμητικά κλειστές με τους διορισμούς να περνούν μέσα από το Μαξίμου.

Κλειστά όμως ήταν και τα υπουργικά γραφεία για τους βουλευτές. Οι επιχειρηματίες που είχαν βοηθήσει γαλάζιος να εκλεγούν, έπρεπε να βρουν άκρη απευθείας στα υπουργεία για να προωθήσουν τα θέματα τους, αφού οι ευνοημένοι βουλευτές δεν είχαν καμία πρόσβαση, καμία παρέμβαση.

Επί τρία μαρτυρικά χρόνια λοιπόν, η πλειοψηφία των γαλάζιων βουλευτών επιβίωνε μόνο με το βουλευτικό μισθό, βλέποντας τον τελευταίο χρόνο τα έξοδα να καλπάζουν. Με αρκετούς να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς ρεύματος των γραφείων τους.

Είναι λοιπόν απολύτως κατανοητό οι περισσότεροι να βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση. Η απλή αναλογική μάλιστα που θα μειώσει δραστικά τις εκλόγιμες θέσεις της ΝΔ στην πρώτη εκλογή σε συνδυασμό με την λίστα της επαναληπτικής εκλογής (όπου υπάρχει πάντα ο φόβος να ανατραπεί ακόμα και η σειρά εκλογής για να βολευτεί κάποια επιλογή του Μαξίμου), δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό στους υποψηφίους. Οι οποίοι πλέον θα το σκεφτούν δίπλα να βάλουν το χέρι στην τσέπη, βλέποντας την πλάστιγγα να γέρνει εις βάρος τους, αλλά ταυτόχρονα να μην υπάρχει ελπίδα ούτε για «χορηγίες».

Με απλά λόγια όσοι δεν βρίσκονται στο στενό κύκλο του Μαξίμου, βλέπουν την κάθοδο στις εκλογές ως μία «κακή επένδυση»…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail