Χτυπάει «γαλλικό» καμπανάκι στο Μαξίμου;

Ως γνωστόν, τόσο ο Μακρόν όσο κι ο Μητσοτάκης είναι θερμοί οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού.

Του οικονομικού μοντέλου δηλαδή που τσακίζει τους λαούς για να εκτοξεύουν τα κέρδη τους συγκεκριμένα συμφέροντα.

Από: antinews.gr- Του Αδέξιου Δεξιού  

Ο γαλλικός λαός μη μπορώντας να αναπνεύσει από τη στυγνή εκμετάλλευση, βλέποντας τα εισοδήματά του να εξανεμίζονται εν μέσω κορονοκρίσης και γεωπολιτικού χάους, χρησιμοποίησε τη δύναμη της ψήφου του για να συντρίψει την αδικία.  

Αποτέλεσμα; Ο Μακρόν να χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή, με την αριστερά και την ακροδεξιά (οικονομικό και μεταναστευτικό πάνε πάντα πακέτο, άρα αυτονόητο το άλμα της Λε Πεν), να ανοίγουν σαμπάνιες.

Κοινώς, η πολιτική ελίτ της Γαλλίας… έφαγε σφαλιάρα από τις λίγες.  

Φαίνεται ότι ο Πούτιν τον μάτιασε τον Μακρόν,  ο οποίος μιλώντας τις προάλλες στο Φόρουμ της Α.Πετρούπολης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η ΕΕ έχει χάσει την πολιτική ανεξαρτησία της, οι ελίτ της χορεύουν στους σκοπούς που παίζει άλλος (σ.σ. εννοούσε τις ΗΠΑ), προκαλώντας ζημιά στον πληθυσμό τους». Εκτίμησε, δε, ότι όλα αυτά θα οδηγήσουν σε ριζοσπαστικοποίηση των κοινωνιών και σε πολιτικές ανατροπές των ελίτ.

Από τη στιγμή λοιπόν που ήρθαν τα πάνω κάτω στην «ισχυρή» Γαλλία, φανταστείτε τι έχει να πάθει η «καθημαγμένη» Ελλαδίτσα.

Με μια κυβέρνηση κι έναν πρωθυπουργό συνοδοιπόρους του Μακρόν, με τη διαφορά ότι έχουν παντρέψει τον νεοφιλελευθερισμό με τον άκρατο κρατισμό και την εθνική υποτέλεια (που εσχάτως προσπαθούν να μαζέψουν μπας και επιστρέψει η δεξιά ενόψει εκλογών).  

Οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν σε χειρότερο βαθμό από τον Μακρόν, κορονοκρίση και γεωπολιτικό χάος, για να εδραιώσουν το καθεστώς τους παρέα με τους γνωστούς – άγνωστους νταβατζήδες, εξαθλιώνοντας εντελώς τον ήδη εξουθενωμένο από τη δεκαετή μνημονιακή κρίση, λαό.                

Ενδεχομένως, στο Μαξίμου χτυπάει «γαλλικό» καμπανάκι από τις προεδρικές εκλογές.

Εξ ου και όλα τα κλιμακούμενα προεκλογικά πυροτεχνήματα, τα οποία διαψεύδουν τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις περί εξάντλησης της τετραετίας, στρώνοντας παράλληλα το έδαφος για εκλογές το φθινόπωρο.

Διότι, με τη μορφή που θα έχει πάρει η ακρίβεια μέχρι την Άνοιξη του ’23, η πρώτη θέση που υποτίθεται ότι είναι καπαρωμένη, δε θα πρέπει να θεωρείται και τόσο δεδομένη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail