Και τι έμεινε από το χειροκρότημα στο Κογκρέσο; «Να τα βρείτε» μας λένε οι χειροκροτητές

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister's Office)

Ομολογώ ότι για πρώτη φορά, παρακολουθώντας την ομιλία του Πρωθυπουργού ενώπιον της Βουλής των αντιπροσώπων του Κογκρέσου στις ΗΠΑ, αισθάνθηκα έντονα συναισθήματα υπερηφάνειας, υψηλού Εθνικού φρονήματος, αισιοδοξίας για το μέλλον.

Από: militaire.gr

Γράφει ο Αρχιπλοίαρχος Ιατρός Π.Ν εα Α. ΠΕΡΠΕΡΑΣ Επικ. Καθηγητής

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί πάλι με τα γεγονότα στον Έβρο, και την περίφημη ”επακούμβηση”, για μένα θαρραλέος διεμβολισμός, της Τουρκικής Ναυαρχίδος, από τον ηρωικό Κυβερνήτη του Α/Τ ”ΛΗΜΝΟΣ” Αντιπλοίαρχο τότε Σαλιάρη.

Το λίαν διδακτικό μήνυμα που αντλείται από τους προηγούμενους συνειρμούς είναι ότι, ο βαθμός Εθνικού φρονήματος κάθε λαού επηρεάζεται τα μέγιστα, από τις ηγετικές ικανότητες του ηγέτου που τον εκπροσωπεί, την εκτίμηση που απηχεί, κυρίως από τους ομολόγους του.

Ιδιαίτερα όμως το υψηλό Εθνικό φρόνημα του λαού, και κυρίως των θεματοφυλάκων Εθνικής κυριαρχίας της χώρας, των Ενόπλων δυνάμεων, αποτελεί ως γνωστόν την σημαντικότερη αποτρεπτική δύναμη, έναντι οιουδήποτε επεκτατικού σχεδίου των άλλων.

Δυστυχώς, τα πολύτιμα αυτά συναισθήματα υπερηφάνειας και υψηλού Εθνικού φρονήματος, δεν διήρκεσαν πολύ, αποτελώντας ίσως ένα ευχάριστο, πρόσκαιρο και απατηλό όνειρο.

Σχεδόν οι ίδιοι άνθρωποι, που χειροκροτούσαν όρθιοι 11 φορές, δήλωναν την επομένη μέσω της φωνής του State Department, δυστυχώς για πολλοστή φορά, ”να τα βρείτε με τους Τούρκους” , αποδεχόμενο τις αναιδείς διεκδικήσεις κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, σε αέρα και θάλασσα, εξισώνοντας όπως πάντα τον θύτη με το θύμα.

Συγχρόνως, ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, φοβούμαι και της Τουρκίας, κ. Στόλτεμπεργκ, να υμνεί τον κατά την γνώμη μου δυστυχώς ικανότατο Ερντογάν, αποκαλώντας  ”πολύτιμο σύμμαχο”, παραβλέποντας ότι πρόκειται για τον μόνιμο ταραξία της Νοτιο-ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, και αλλαχού.

Επίσης, το θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, επί τώ αληθέστερον Ενώσεως Συμφερόντων, Κομισιόν, απήντησε στην εμπρηστική έκφραση του Ερντογάν ”Μητσοτάκης Γιόκ” ”Ουδέν σχόλιο” παίζοντας τον προσφιλή ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.

Το λυπηρό συμπέρασμα, από τον δυστυχώς μεθοδευμένα καταιγισμό θλιβερών τοποθετήσεων, εκ μέρους των εκπροσώπων ”συμμάχων” ΗΠΑ, ΝΑΤΟ Ε.Ε, ακριβώς την επομένη της επί 11 φορές χεροκροτηθείσης ομιλίας κ. Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είναι ότι :

Χειροκρότησαν με ενθουσιασμό, αφενός για την πράγματι θαυμάσια παρουσία και συνοχή, κυρίως όμως για την επιτυχή κάλυψη και διεκπεραίωση των στόχων της…

Διεκπεραιώθησαν οι εξής επιδιωκόμενοι στόχοι επιγραμματικά :

1. Ενισχύθηκε και δαιμονοποιήθηκε το.. εντελλόμενο ”Δόγμα Ρωσοφοβίας”, ώστε αφ’ενός να δικαιωθεί ο βασικός.. ενορχηστρωτής του, και να εντατικοποιηθεί η απομόνωση της δαίμονος Ρωσίας.

Βασικό επακόλουθο, να κριθεί επιβεβλημένη η απεξάρτηση ιδιαίτερα των Ευρωπαϊκών κρατών από το ενεργειακό, από την Ρωσία, κάτι που θα ενισχύσει τις εξαγωγές του Αμερικανικού LNG αερίου..

2. Δαιμονοποιώντας τον Ρωσικό Αναθεωρητισμό, ενισχύεται η αναγκαιότης εντάξεως στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας-Σουηδίας, κάτι που θα οδηγήσει στην αναγκαιότητα.. Αμερικανικού εξοπλιστικού προγράμματος.

Στον στόχο αυτό της εντάξεως, ο κ. Πρωθυπουργός συνέβαλλε δίς, δεδομένου ότι την επομένη της ομιλίας, σε προγραμματισθείσα συνέντευξη σε μεγάλο κανάλι των ΗΠΑ, προέτρεψε τον Ερντογάν να μην ασκήσει Βέτο για την ένταξη των δύο Σκανδιναβικών χωρών.

Το διαφαινόμενο κέρδος για τον Έλληνα Πρωθυπουργό είναι ότι, εκβιάζοντας ο κ. Ερντογάν ως βέρος Οθωμανός τους Σκανδιναβούς, τους πρότεινε να αναγνωρίσουν ως νόμιμη την κατοχή της Κύπρου, για να άρει το βέτο, κάτι για το οποίο υποσχέθηκαν θα συζητήσουν !!

3. Αποφεύγοντας επιμελώς κατά την ομιλία στην αναφορά των ονομάτων Ερντογάν και Τουρκία, εγένετο προσπάθεια άμβλυνσης της εντάσεως, απενοχοποίηση του Ερντογάν, και απομάκρυνση της επιβολής κυρώσεων. Ο δε κ. Πρωθυπουργός έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι οι κυρώσεις δεν αποτελούν αυτοσκοπό, κάτι άλλωστε μέσα στα πλαίσια της υπερήφανης πολιτικής κατευνασμού όλων των ηγετών μας !

 Η αποδαιμονοποίηση επίσης προσώπων και κράτους της γείτονος, ίσως χρησιμεύσει στο μέλλον, για τα σχέδια συνεκμεταλλεύσεως του Αιγαίου, πάγιος διακαής πόθος του State Department καί τινων χειροκροτητών..                                                                                                                                          

4.  Νομιμοποιήθηκαν, και αποδαιμονοποιήθηκαν τα Ναζιστικά τάγματα Αζόφ, φανατικοί άλλωστε πολέμιοι των Ρώσων.

Παρά τις ναζιστικές αρχές, σύμβολα και αντιλήψεις των Αζόφ, όχι μόνο νομιμοποιήθηκαν, αλλά ηρωϊκοποιήθηκαν, αφού ο κ. Πρωθυπουργός τους παρομοίωσε με τους ήρωες του Μεσολογγίου.

Οι βασικές φυσικά διαφορές είναι ότι, οι πραγματικοί ήρωες Μεσολογγίου δεν ήσαν ”εκατοντάδες”  αλλά πάνω από 4000 χιλιάδες, και θυσιάστηκαν θεωρώντας  ότι η παράδοση ισοδυναμεί με ατίμωση, σε αντίθεση με τους Αζόφ που παραδίδονται ακόμη κατά χιλιάδες.

Φαίνεται τελικά ότι η ομιλία ενδεχομένως ακολουθούσε ένα λίαν αυστηρό πρωτόκολλο που ίσως περιόριζε τον κ. Πρωθυπουργό προτρέποντας στην αποφυγή εντάσεων και στην αναφορά προσώπων.

Τα δε ΜΜΕ, κυρίως τα φίλα προσκείμενα, αναφέρουν με έμφαση : ”δια πρώτη φορά Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε στο Κογκρέσο….” γεγονός αληθές.

Ακριβώς λοιπόν, επειδή ήταν η μοναδική φορά, χάθηκε και η μοναδική χρυσή ευκαιρία, να ακούσουν οι παρόντες νομοθέτες του Κογκρέσου τα καυτά Εθνικά θέματα που ταλαιπωρούν την χώρα μας, πολλοί εκ των οποίων είμαι βέβαιος έχουν παντελή άγνοια.

Τι δεν άκουσαν λοιπόν οι παρόντες νομοθέτες :

• Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ, που απειλείται επισήμως με πόλεμο ( Casus Beli ), από έτερον μέλος. Αμφότερα δε τα μέλη, τι ειρωνία ! Αποτελούν μέλη οργανισμού που υποτίθεται ότι ιδρύθηκε για να διαφυλάττει την.. ειρήνη.

• Για την παράνομη κατοχή πάνω από 50 χρόνια της Κύπρου, από χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία.

• Δεν άκουσαν για τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για Βαρώσια και Αμμόχωστο.

• Ουδεμία μνεία για το παράνομο Τουρκο – Λυβικό μνημόνιο.

Αντιθέτως άκουσαν ότι, η χώρα με Ιστορία 6000 ετών και άνω, διδάχθηκε για να φέρει εις πέρας τον Εθνικό – απελευθερωτικό αγώνα του Έθνους της, από την χώρα με Ιστορία μερικών εκατοντάδων ετών, από τον δικό της αγώνα για Ανεξαρτησία !!

Στο σημείο αυτό άθελα, και ας φαίνεται άσχετο με το θέμα, θυμήθηκα μια φράση καθ’όλα αγενή, από κάποιο Αμερικανό πρώην Ναυτικό Ακόλουθο, που σχολιάζοντας τις εύλογες αντιρρήσεις Ελλήνων Ναυάρχων του ΑΝΣ, για την πιεστική αγορά των Αμερικανικών φρεγατών, μάλλον Φαρόπλοια, είπε :

”Οι ζητιάνοι δεν επιλέγουν”.

Δυστυχώς έτσι μας βλέπουν κ. Υπουργέ, ιδίως όταν δεν σεβόμεθα την λαμπρή Ιστορία μας.

Υποθετικά ως γενικό συμπέρασμα :

Αν η όντως θαυμάσια ομιλία αφορούσε ηγέτη που εκπροσωπούσε χώρα – Προτεκτοράτο, διεκπεραίωσε θαυμάσια όλους τους επιδιωκόμενους στόχους της αποστολής.

Αν αφορούσε ηγέτη που επεδίωκε την εξασφάλιση Εθνικών συμφερόντων της χώρας του, οι στόχοι ουδόλως επετεύχθησαν.

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail