Οι Γερμανοί κατάσκοποι πιστεύουν ότι η Ρωσία μπορεί σύντομα να καταλάβει όλο το Ντονμπάς

Ρώσοι στρατιωτικοί στο Ντονμπάς, 3 Ιουνίου 2022.  Sputnik
Τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούσαν σύντομα να αποσπάσουν την υπόλοιπη περιοχή του Ντονμπάς από τις δυνάμεις της Ουκρανίας, προειδοποίησε η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας, BND, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Το μέσο με έδρα το Βερολίνο επικαλέστηκε πρόσφατες απόρρητες ενημερώσεις της BND λέγοντας ότι η υπηρεσία «φοβάται ότι η ουκρανική αντίσταση θα μπορούσε ακόμη και να σπάσει τις επόμενες τέσσερις έως πέντε εβδομάδες».

«Οι αναλυτές της BND έχουν σημειώσει πως ενώ οι Ρώσοι κινούνται πολύ πιο αργά από ό,τι στην αρχή του πολέμου, είναι σε θέση να κατακτούν μικρά κομμάτια εδάφους κάθε μέρα», λέει το Der Spiegel.

Η BND πιστεύει πως είναι πιθανό τα στρατεύματα του Πούτιν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους όλο το Ντονμπάς μέχρι τον Αύγουστο.

Η έκθεση ανέφερε περαιτέρω ότι κάνει «μια τεράστια διαφορά» στην κατάσταση στο πεδίο της μάχης όταν παραδίδονται βαρύτερα γερμανικά όπλα.

Οι ρωσικές δυνάμεις σημειώνουν σταθερά κέρδη στο Donbass, ελέγχοντας την πόλη Severodonetsk και ωθώντας τα ουκρανικά στρατεύματα προς τα δυτικά.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail