Βιάζονται για τα ψηφοδέλτια – Το Μαξίμου θέλει τους υποψηφίους ετοιμοπόλεμους για να ελέγξουν τη δυσαρέσκεια

Σε προεκλογικούς ρυθμούς βρίσκεται το κυβερνών κόμμα, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι επιθυμεί οι εθνικές κάλπες να στηθούν την άνοιξη του 2023.

Από: topontiki.gr / Πηνελόπη Νάσσου

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιοδείες υπουργών, βουλευτών και στελεχών του κόμματος, ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί μέσα στο καλοκαίρι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας προκειμένου να διαφημίσει τα έργα που έγιναν μέσω του ταμείου ανάκαμψης στη χώρα, αλλά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση επενδύει πολλά στο ΕΣΠΑ.

Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι το Μέγαρο Μαξίμου βιάζεται να καταλήξει στα ψηφοδέλτια προκειμένου οι υποψήφιοι να εκμεταλλευτούν την περίοδο του καλοκαιριού για να μεταπείσουν τους απογοητευμένους δεξιούς, οι οποίοι αναζητούν εναγωνίως άλλη πολιτική στέγη.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να υπάρξει ισχυρή εκπροσώπηση από κάθε τοπική κοινωνία ενώ σημαντικό στοιχείο είναι η ανανέωση, αλλά και η διεύρυνση προς το Κέντρο.

Στο Μαξίμου – κάτω από τον πρωθυπουργό – υπάρχει μια άτυπη επιτροπή, στην οποία μετέχουν ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης, ο διευθυντής του κυβερνώντος κόμματος Γιάννης Μπρατάκος και ο Θανάσης Νέζης, ο οποίος έχει αναλάβει την υποχρέωση να καταγράφει όλα τα αιτήματα όσων θέλουν να πολιτευθούν.

Ολοκαίνουργιο το Επικρατείας

Το ενδιαφέρον όλων είναι κατ’ αρχάς στραμμένο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο όπως δείχνουν όλα, θα αλλάξει ριζικά. Το μόνο σίγουρο, όπως φαίνεται, είναι ότι στην πρώτη θέση θα βρίσκεται το όνομα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκου Πιερρακάκη, καθώς θεωρείται ο πλέον αποτελεσματικός υπουργός της κυβέρνησης. Θα είναι άλλωστε εκείνος ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην προεκλογική περίοδο, καθώς ο Γιάννης Οικονόμου θα δώσει εκ νέου τη μάχη του σταυρού στη Φθιώτιδα.

Να θυμίσουμε ότι στις εκλογές του 2019 με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. είχαν εκλεγεί κατά σειρά οι Παν. Πικραμένος, Μαρ. Γιαννάκου, Γιώργος Γεραπετρίτης, Τάκης Θεοδωρικάκος και Χρήστος Ταραντίλης.

Τη θέση της εκλιπούσας Μαριέττας Γιαννάκου κατέλαβε μετά τον θάνατό της ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, ο οποίος ήταν πρώτος επιλαχών και που σήμερα εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην Ηλεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος θα πολιτευτεί στον Νότιο Τομέα Αθηνών, ενώ ο καθηγητής Ταραντίλης ενδέχεται να βρεθεί στην Ανατολική Αττική.

Με δεδομένο ακόμα ότι οι θέσεις των βουλευτών του Επικρατείας αυξάνονται συνολικά – για όλα τα κόμματα – από 12 σε 15 θέσεις, καθώς θα μετέχουν σε αυτά και ομογενείς, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αλλάξει σημαντικά το εύρος των επιλογών του. Να επισημάνουμε ότι υποχρεωτικά θα πρέπει να υπάρχει κάποιος ομογενής στις τρεις πρώτες θέσεις.

Υπουργικές υποψηφιότητες

Σύμφωνα και με πρόσφατες ανακοινώσεις, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου θα είναι υποψήφια στην Α’ Πειραιά, η υφυπουργός Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα στον Δυτικό Τομέα Αθηνών – όπως, άλλωστε, και ο πρ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην Ανατολική Αττική, ενώ στα νότια θα κατέβει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην Α’ Αθήνας είναι θέμα χρόνου η επισημοποίηση της υποψηφιότητας του υφυπουργού Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, ενώ στον Βόρειο Τομέα υποψήφια θα είναι μάλλον η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα καθώς από την κούρσα αποχώρησε ο Νίκος Παπαθανάσης. Το όνομα του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη ακούγεται για τον νομό Καβάλας.

Άγνωστο παραμένει τελικά τι θα κάνει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος, ενώ εμφανίζεται να θέλει να πολιτευθεί, μάλλον δεν έχει βρει ακόμα τον τομέα όπου θα μπορούσε να δώσει τη μάχη του, ενώ ο Γιώργος Γεραπετρίτης δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα κατέβει στην Α’ Πειραιά.

Οι πρώην

Η πρώην γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου θα είναι υποψήφια στην Εύβοια – αυτοδιαφημίστηκε άλλωστε λέγοντας ότι με δική της παρέμβαση πήγαν τα αεροπλάνα να σβήσουν τη φωτιά στην πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή –, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΑΝ Γιώργος Βρετάκκος θα είναι ξανά υποψήφιος στη Β’ Πειραιά .

Η πρώην γενική γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου αναμένεται να ανακοινωθεί για τις Κυκλάδες, ενώ σχεδόν σίγουρος για τη Δυτική Αττική θεωρείται ο πρώην γενικός διευθυντής της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών Ανδρέας Τσώκος.

Οι αυτοδιοικητικοί

Στην Α’ Αθήνας δύο αυτοδιοικητικοί διεκδικούν μια θέση στο ψηφοδέλτιο. Πρόκειται για τον Χρήστο Τεντόμα, αντιδήμαρχο του Δήμου Αθηναίων, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργο Δημόπουλο.

Η καταδικασθείσα για τις πλημμύρες στη Μάνδρα πρώην δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη επιθυμεί να διεκδικήσει, όπως όλα δείχνουν, μια θέση στο Κοινοβούλιο, ενώ στην Α’ Πειραιά παίζει το όνομα του πρώην υποψήφιου δημάρχου στις εκλογές του 2019 Νίκου Βλαχάκου.

Θεσσαλονίκη και περιφέρεια

Για τη Θεσσαλονίκη ακούγονται τα ονόματα της Βούλας Πατουλίδου και του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης θα πολιτευτεί η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη και ίσως ο Άγγελος Χαριστέας.

Στην Ηλεία φημολογείται έντονα η υποψηφιότητα του Λευτέρη Βαρουξή, ενώ στην Αργολίδα λέγεται ότι θα κατέβει ο Γιώργος Δωροβίνης. Στην Αχαΐα ακούγονται τα ονόματα του αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου και της Έφης Γιαννιά, στη Λευκάδα του Βασίλη Παπαχρόνη, στην Άρτα της Αλεξάνδρας Χρόνη και στον νομό Έβρου της Κατερίνας Καραμήτσου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail