Η ευρασιατική συμμορία των τριών και η επίθεση στην Ελλάδα

nato.int
Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη προσφέρεται για πολλά,, κρίσιμα και χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία θα μας απασχολούν για πολύ καιρό. Θα προσπεράσουμε στο παρόν άρθρο την ανάλυση της Συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Φινλανδίας-Σουηδίας προκειμένου η πρώτη να άρει το βέτο για την ένταξή τους στη Συμμαχία, η ανάγνωση της οποίας δεν είναι μονοσήμαντη, αλλά επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών που ισχύουν ταυτόχρονα και δεν αλληλοαναιρούνται. Με μία κουβέντα (και θα επανέλθουμε εκτενώς) η Τουρκία δεν πήρε αυτά που ισχυρίζεται ότι κέρδισε, αλλά και η επικοινωνιακή ταπείνωση της Σουηδίας και της Φινλανδίας που έστω τύποις υπέκυψαν στον εκβιασμό κάνοντας εκπτώσεις στη δημοκρατική παράδοσή τους δεν είναι αμελητέα. 

Από: pagenews.gr - Λάμπρος Καλαρρύτης

Υπάρχει ένα άλλο ζήτημα, το οποίο αναδύθηκε εκ νέου, είναι σοβαρό, έρχεται από μακριά απ’ ό,τι φαίνεται θα πάει μακριά και μας αφορά.

Κάθε φορά που η Τουρκία στριμώχνεται σε διάφορα θέματα ο γερμανικός παράγων – Τύπος, ΜΚΟ, πολιτικοί – εγείρουν ζήτημα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ελλάδα στο μεταναστευτικό. Η συνέπεια της εκδήλωσης τέτοιων υβριδικών επιχειρήσεων από τους Γερμανούς κατά της χώρας μας κάθε φορά που οι Τούρκοι ζορίζονται, καταδεικνύει ότι η αλληλουχία δεν είναι τυχαία. Συμπτώσεις στη διεθνή πολιτική δεν υπάρχουν. Εξάλλου στις ΜΚΟ-βιτρίνες που κατά καιρούς εξαρθρώνονται από τις ελληνικές Αρχές και κατηγορούνται για trafficking και κατασκοπεία οι Γερμανοί έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Τώρα μαζί με τα νέα γερμανικά δημοσιεύματα που – ω, της «σύμπτωσης»- συνέπεσαν με τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και κάνουν πάσα στους θρασείς τουρκικούς ισχυρισμούς, υπήρξε και tweet από τη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ η οποία υιοθετεί τις κατασκευασμένες κατηγορίες και βάζει hashtag #Έβρος(!) μαζί με τη #Μελίγια στα σύνορα Μαρόκου-Ισπανίας όπου σκοτώθηκαν περίπου 30 μετανάστες στην προσπάθειά τους να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος…

Και βέβαιο ο τρίτος της παρέας, το σιβηρικό μαμούθ που δεν κρύβεται, είναι αυτός τον οποίο το ΝΑΤΟ χαρακτηρίζει πλέον επισήμως και θεσμικά «άμεση απειλή» και με τον οποίο επιβλήθηκε υπερατλαντικά στους Γερμανούς καθολική διάρρηξη των σχέσεων, κάτι που δεν μπορούν ακόμα να το χωνέψουν.

Το γεωπολιτικό «παρεάκι» Γερμανία-Ρωσία-Τουρκία καλά κρατεί. Η στρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας τους ενοχλεί εξίσου. Η Γερμανία, η μια απόληξη του λαθρομεταναστευτικού κυκλώματος επιτίθεται στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό με κατηγορίες για pushbacks (έτσι λέγεται η φύλαξη συνόρων) αλλά δεν λέει κουβέντα για το από που προέρχονται οι μετανάστες λες και αναδύονται από τον βυθό σαν την Αφροδίτη.

Τι να πει, ότι η Τουρκία τους σπρώχνει με τη συνεργασία γερμανικών πρακτορο-ΜΚΟ; Η ανάδειξη της Ελλάδας σε κομβικό παράγοντα στην Ανατολική Μεσόγειο (η αποδέσμευση όπλων από ΗΠΑ δεν γίνεται εν κενώ) και η προοπτική αποκλεισμού της Τουρκίας από τα ενεργειακά, στερεί από τους Γερμανούς την πρόσβαση μέσω του διαχρονικού μπράβου τους στην περιοχή. Μετά το ξύλο από τους Αμερικανούς που τους έκοψε τον ενεργειακό ομφάλιο λώρο με τους Ρώσους & τους γύρισε στο κάρβουνο βλέπουν να χάνουν την πρόσβαση και μέσω των ξαδέλφων τους γιαλαντζί Μογγόλων στο αναδυόμενο συμπληρωματικό αλλά κρίσιμο για τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης πεδίο της Αν. Μεσογείου. Η δε Ρωσία η οποία διαχρονικά ενδιαφέρεται για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, τη μη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων και τη μη οριοθέτηση ΑΟΖ το ίδιο ή και περισσότερο από τους Τούρκους, τους υποδαυλίζει για να κάνει τη δουλειά της διότι και απρόσκοπτη κίνηση θέλει στον κρίσιμο δίαυλο του Αιγαίου και ανταγωνιστικά είναι τα δυνητικά ελληνικά κοιτάσματα. Η ευρασιατική συμμορία παίζει τα ρέστα της. Άρα η Ελλάδα πρέπει να παίξει τα χαρτιά της με το πιστόλι στο τραπέζι, όπως επιβάλλεται ι όταν παίζεις με χαρτοκλέφτες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail