Η Τουρκία ως μια πρώην αυτοκρατορία θέλει να έχει τον πρώτο λόγο στην ευρύτερη περιοχή

«Θα πρέπει να δούμε την ευρύτερη εικόνα. Για παράδειγμα για τις τρομοκρατικές οργανώσεις εδώ πέρα καλούν τους πρεσβευτές όλων των ευρωπαϊκών χωρών όπου γίνονται διαδηλώσεις κατά της Τουρκίας από Κούρδους κι άλλους» τόνισε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Καντίρ Χας στην Κωνσταντινούπολη, Δημήτρης Τριανταφύλλου, κληθείς να σχολιάσει, στην ΕΡΤ, τις πρόσφατες προκλητικές τουρκικές κατηγορίες κατά της Ελλάδας σε σχέση με το PKK.

Η Τουρκία δυσανασχετεί όσο προχωράει η ΕΕ στον τομέα της ευρωπαϊκής άμυνας καθώς δεν συμμετέχει είπε ο κ. Τριανταφύλλου και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ότι «από τη μία ο πόλεμος έχει επιταχύνει σε διάφορα επίπεδα τα αντανακλαστικά της ΕΕ όπως στα ενεργειακά, τα αμυντικά, σε θέματα μετανάστευσης, στα θέματα της διεύρυνσης και η Τουρκία ως μη κράτος – μέλος είναι εκτός κι όσο παίρνονται αυτές οι αποφάσεις δεν της αρέσει γιατί κατά κάποιο τρόπο δεν συμβάλλει στην ευρύτερη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ασφάλειας και βεβαίως πιο συγκεκριμένα στο τι γίνεται στην περιοχή μας».

«Κι έτσι εμείς βλέπουμε πάντα αυτό που μας αφορά, αλλά στις ομιλίες του προέδρου Ερντογάν για την Ελλάδα μπαίνουν ένα σωρό από θέματα. Και η Σουηδία και η Φινλανδία και η επίθεση που θα κάνουν στη Συρία γιατί πιστεύω ότι η Τουρκία ως μια πρώην αυτοκρατορία πάντα θέλει να έχει τον πρώτο λόγο στην ευρύτερη περιοχή. Όλες οι μεγάλες χώρες το κάνουν. Μερικές ρητορικά που μέχρι στιγμής ουσιαστικά το κάνει η Τουρκία κι άλλες όπως η Ρωσία έκανε αυτό που δεν περίμενε κανείς λέγοντας ότι “εγώ θα επιβάλλω τον νόμο και την τάξη όπως εγώ θέλω στην Ουκρανία επειδή θεωρώ ότι η Ουκρανία έχει απομακρυνθεί αρκετά από τα συμφέροντά μου”» σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Από: ertnews.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail