Μπαράζ τουρκικών απειλών - Μπαχτσελί: "Τα Δωδεκάνησα θα επιστραφούν είτε με το καλό είτε με το ζόρι"

Στο στόχαστρό του Ντεβλέτ Μπαχτσελί μπήκαν τα Δωδεκάνησα, μετά τις απειλές Τσαβούσογλου ότι η Άγκυρα θα θέσει θέμα κυριαρχίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν, με τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν να χαρακτηρίζει "ανοιχτή πληγή" τα Δωδεκάνησα που "έχουν καταληφθεί άδικα".

Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του Εθνικιστική Δράση (ΜΗΡ), ο Ντ. Μπαχτσελί κατηγόρησε την Ελλάδα για κλιμάκωση της έντασης στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "παίζει με τη φωτιά".

"Οι 9 στρατιωτικές βάσεις που δημιούργησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα αποτελούν απειλή για την εθνική μας ταυτότητα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έμαθε τίποτε από τους παππούδες βάνδαλους που έπεσαν στη θάλασσα” ανέφερε.

Και στη συνέχεια, υποστήριξε: "Τα Δωδεκάνησα είναι η φυσική προέκταση της Ανατολίας και μας τα έχουν πάρει άδικα και σίγουρα θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους, είτε με το καλό είτε με το ζόρι. Η επιθυμία της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ χωρίς αίμα και χωρίς τη φωνή των όπλων. Εμείς δεν έχουμε ξεχάσει τα Δωδεκάνησα και σίγουρα θα τα δούμε πάλι δικά μας”. 

Από: capital.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail