Τρέχουν στις περιφέρειες τους για να εκλεγούν οι βουλευτές της ΝΔ – Ποιες κινήσεις του Μαξίμου δείχνουν κάλπες

Σε προεκλογική ετοιμότητα βρίσκονται πλέον τα στελέχη και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αφού παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας όλοι έχουν πειστεί ότι οι κάλπες θα στηθούν πολύ νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα το φθινόπωρο.

Από: Πηνελόπη Νάσσου - topontiki.gr

Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ -όπου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών- απλώς επισφραγίζουν την αίσθηση την οποία είχαν πολλά στελέχη της ΝΔ. Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να επιθυμεί την εξάντληση της τετραετίας λαμβάνοντας ωστόσο υπ όψη τις ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία θέλει για κάθε ενδεχόμενο να αφήσει ανοικτό το εκλογικό παράθυρο.

Άλλωστε χθες το πρωί ο υπουργός Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτης επανήλθε στο θέμα στο θέμα λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός έχει πει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας γιατί είναι βαθύτατα θεσμικός, προσθέτοντας ωστόσο ότι «επειδή υπάρχει αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί εκλογών, υπάρχει και ένας γενικότερος δηλητηριασμός της πολιτικής σκέψης, όχι μόνον των πολιτών αλλά και των πολιτικών και ο τόπος δεν αντέχει να πάμε σε προεκλογική περίοδο ενός έτους, σε μία στιγμή που διακυβεύονται πάρα πολύ σημαντικά αγαθά για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία.»

Παράλληλα μια σειρά από κυβερνητικές κινήσεις πυροδοτούν ακόμα περισσότερο το κλίμα και εντείνουν την αγωνία των βουλευτών και των πολιτευτών για το εάν θα προλάβουν να έχουν μια αξιοπρεπή προεκλογική εκστρατεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τα τελευταία εικοσιτετράωρα από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου υπήρξαν τρείς κινήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ανακοινώθηκε ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα στην Καλαμάτα, όπου θα μιλήσει στην έναρξη των εργασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το Νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητα στην Ανατολική Αττική , του αναπληρωτή υπουργού Στ. Πέτσα.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με δημάρχους 42 μικρών νησιών, τα οποία έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και στο Πρόγραμμα Τρίσης, και εκεί προανήγγειλε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για ειδικά έργα, ύδρευσης, αφαλάτωσης κ.α.

Έτσι πολλοί βουλευτές ιδιαίτερα της επαρχίας μετακομίζουν πλέον στους νομούς τους καθώς αντιλαμβάνονται ότι ο χρόνος δεν τους φτάνει.

Όμως αγωνία επικρατεί και στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς έχει να λύσει την δύσκολη εξίσωση της προσέγγισης της νεολαίας. Με δεδομένο ότι οι νέοι ψηφοφόροι είναι περισσότεροι από 300.000 οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αναζητούν τρόπους για να τους προσεγγίσουν καθώς παραδοσιακά η ηλικιακή αυτή ομάδα δεν επιλέγει την ΝΔ όταν φτάνει στην κάλπη.

Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει ένα πρόγραμμα παροχών για τους νέους το οποίο θα εφαρμοστεί εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη δημιουργία δύο νέων υπουργείων, ένα για την έρευνα και την καινοτομία και ένα για τη στεγαστική πολιτική, τα οποία θα ασχολούνται με τα προβλήματα των νέων.

Όλα αυτά γιατί όπως επιμένουν οι δημοσκόποι οι δεύτερες εκλογές θα είναι τόσο πολωμένες που μπορεί και να κριθούν αποκλειστικά από τους νέους ψηφοφόρους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail