Γιαϊτζί: «Βλέπει» σχέδιο εισβολής 3 σταδίων από την Ελλάδα

Ο Γιαϊτζί είπε επίσης πως «το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης έχει χαρτογραφήσει τη Γαλάζια Πατρίδα».

Από: in.gr

Συνεχίζονται οι προκλήσεις και η προσπάθεια καλλιέργειας πολεμικού κλίματος, από την Τουρκία, με την σκυτάλη να παίρνει, ο εμπνευστής της Γαλάζιας Πατρίδας και του τουρκο-λιβυκού μνημονίου,  επικεφαλής του Τουρκικού Κέντρου Ναυτιλίας και Παγκόσμιας Στρατηγικής Müstafi, αντιναύαρχος εν αποστρατεία Τζιχάτ Γιαϊτζί.

Ο Γιαϊτζί, ούτε λίγο ούτε πολύ, «βλέπει» σχέδιο εισβολής της Ελλάδας στο… Αιγαίο, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ετοιμαστεί από το 2017. Υποστηρίζει μάλιστα πως οι χάρτες που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ είναι μέρος αυτού του σχεδίου.

«Να προβάλλουμε το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας»

«Απέναντι σε αυτό το σχέδιο, η Τουρκία πρέπει να προβάλλει το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας στη διεθνή κοινότητα», είπε ο Γιαϊτζί στη φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

«Η Ελλάδα, που βλέπει τη συγκυρία ως ευκαιρία, θα βρεθεί σε μπελάδες. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε κατάσταση», υποστήριξε.

«Σχέδιο 3 σταδίων»

«Η Ελλάδα ξεκίνησε το 2017 ένα σχέδιο 3 σταδίων για την αύξηση των χωρικών της υδάτων. Τώρα προσπαθούν να εφαρμόσουν αυτό το σχέδιο με αυτούς τους χάρτες. Στην πρώτη φάση του σχεδίου, είχαν αποφασίσει να αυξήσουν τα χωρικά τους ύδατα τόσο στην Κρήτη όσο και στα Αντικύθηρα.

Ωστόσο δεν μπόρεσαν να περάσουν στο δεύτερο στάδιο λόγω πιέσεων της Τουρκίας. Τώρα θα προσπαθήσουν να περάσουν στο δεύτερο και τρίτο στάδιο», είπε ο θεωρητικός της Γαλάζιας Πατρίδας, σύμφωνα με το sigmalive, και συνέχισε:

«Το δεύτερο βήμα είναι η αύξηση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια μεταξύ  Κρήτης – Αντικυθήρων  και της Πελοποννήσου. Το τρίτο βήμα είναι η αύξηση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το τελικό στάδιο είναι τα 12 μίλια σε ολόκληρο το Αιγαίο».

Νέος χάρτης Τουρκίας με εντολή Ερντογάν

Ο Γιαϊτζί, υποστηρίζει επίσης ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δώσει εντολή στα πανεπιστήμια να «φτιάξουν έναν δικό μας χάρτη» στο συμπόσιο της ανατολικής Μεσογείου το Σεπτέμβριο του 2020.

«Αυτή η παραγγελία υλοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης έχει χαρτογραφήσει τη Γαλάζια Πατρίδα κι αποτελεί πλέον επιστημονικό έργο. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν τη Γαλάζια πατρίδα. Αυτόν τον χάρτη μας πρέπει να τον δώσουν στους απεσταλμένους μας και να ενημερωθούν για τα δικαιώματα της Τουρκίας».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail