Από το 2020 οι Τούρκοι λένε ότι δεν χωράνε στα σύνορα της σημερινής Τουρκίας

Τις τελευταίες 2 ημέρες γίνεται αρκετή κουβέντα για τα λεγόμενα του Τσαβούσογλου ότι η Τουρκία δεν μπορεί να «εγκλωβιστεί» στα σημερινά της σύνορα.

Από: cosmostatus.blogspot.com

Λίγοι όμως θυμούνται ότι τα περί «εγκλωβισμού» και «φυλάκισης» της Τουρκίας στα σημερινά της σύνορα τα ξεκίνησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας τον Φεβρουάριο του 2020.

Στις 20 Φεβρουαρίου του 2020 στο CosmoStatus είχαμε δημοσιεύσει άρθρο όπου γινόταν καταγραφή ομιλίας του Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την οποία:

«Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Να το ξέρετε αυτό. Εμείς δηλαδή δεν μπορούμε να φυλακιστούμε μέσα σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Διότι άλλο είναι τα φυσικά μας σύνορα και εντελώς διαφορετικά είναι τα σύνορα της καρδιάς μας.
Οι αδερφοί μας οι οποίοι βρίσκονται στη Μοσούλη, στο Κιρκούκ στη Χασεκε, στο Χαλέπι, στην Χούμους, στη Μισράτα, στα Σκόπια,στην Κριμαία και στον Καύκασο, μπορεί να είναι εκτός των φυσικών μας συνόρων, αλλά όλοι τους βρίσκονται εντός των συνόρων της καρδιάς μας και βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο της καρδιάς μας».

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το δημοσίευμα του CosmoStatus.

Πριν 2 ημέρες, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του είπε:

«Έχουμε ευθύνη απέναντι στην ιστορία μας, όπως και το μέλλον μας. Διότι υπάρχει μια Τουρκία η οποία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Μην ξεχνάμε πως υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από τη χώρα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορά μας.
Η ισχύς ενός κράτους στην εξωτερική πολιτική καθορίζεται από τη στρατιωτική και οικονομική του ισχύ, καθώς και τη γεωπολιτική του θέση».

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το δημοσίευμα του CosmoStatus.

Επομένως, η λεκτική αμφισβήτηση των συνόρων αποτελεί σχεδιασμένη τακτική από την Τουρκία, που έχει σκοπό να καταλάβει εδάφη από τις γειτονικές της χώρες, για να ξαναδημιουργηθεί η οθωμανική αυτοκρατορία.

Η δημοσίευση χαρτών από πολιτικούς και ΜΜΕ της Τουρκίας όπως της Γαλάζιας Πατρίδας, αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη ότι η Τουρκία προετοιμάζεται για πόλεμο και με την Ελλάδα, με σκοπό την δημιουργία μιας μεγαλύτερης Τουρκίας.

Ο Τουρκικός στρατός έχει εισβάλλει και κατέχει το 37% της Κύπρου, έχει εισβάλει στη βόρειο Συρία και έχει εισβάλλει στο βόρειο Ιράκ. Πάντοτε το πρόσχημα είναι μια ειρηνευτική επιχείρηση, αλλά το αποτέλεσμα είναι η ουσιαστική κατάκτηση εδαφών και ο εκτουρκισμός τους, από τα οποία η Τουρκία δεν πρόκειται να αποχωρήσει ποτέ, παρά μόνο εάν εκδιωχθεί με πόλεμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail