Πολωνία και Ρουμανία είναι οι πρώτες υποψήφιες για επιδρομές πυραύλων Kalibr

Έχοντας αναγνωρίσει τη νομιμότητα των επιδρομών της Ουκρανίας κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη ρωσική επικράτεια, το Λονδίνο έχει δικαιολογήσει αεροπορικές επιδρομές κατά των αλυσίδων επιμελητείας σε ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο Κίεβο. Η Πολωνία και η Ρουμανία είναι οι πρώτες στη λίστα.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο James Heappey, υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για τις Ένοπλες Δυνάμεις, δήλωσε στο Times Radio ότι η Ουκρανία είχε το νόμιμο δικαίωμα να χτυπήσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο ρωσικό έδαφος για να διαταράξει την επιμελητεία των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι «απόλυτα θεμιτό να στοχεύει η Ουκρανία στα βάθη της Ρωσίας για να διαταράξει την επιμελητεία που αν δεν διαταραχθεί θα συνέβαλλε άμεσα στον θάνατο και τη σφαγή στο ουκρανικό έδαφος», είπε ο Heappey.

Σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε πως για να διαταραχθεί η στρατιωτική επιμελητεία, η Ρωσία θα μπορούσε να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος ορισμένων χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου.

"Έχουμε τη σωστή κατανόηση εδώ; Άλλωστε, οδηγεί άμεσα σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος. Από όσο καταλαβαίνω, η Βρετανία είναι μία από αυτές τις χώρες", διευκρίνισε η Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram.

Κάθε φορά που πουλούν όπλα στην Ουκρανία, οι ευρωπαϊκές χώρες φοβούνται πως θα γίνουν μέρος στην στρατιωτική δράση και στην «οργή του Πούτιν». Η επικεφαλής του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Annalena Baerbock, εξέφρασε τις ανησυχίες της για το θέμα.



«Εμείς στην κυβέρνηση είμαστε ενωμένοι στο να πούμε ότι δεν θα γίνουμε μέρος στη σύγκρουση», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 20 Απριλίου.

Η Ουγγαρία έχει διαφορετική άποψη. Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σζιγιάρτο δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κοσσυφοπέδιο ότι η Ουγγαρία δεν σχεδιάζει να προμηθεύσει φονικά όπλα στην Ουκρανία. Επιπλέον, η Ουγγαρία δεν επιτρέπει τη διέλευση τους στο Κίεβο, καθώς «θα μπορούσαν να γίνουν στόχοι εχθρικών στρατιωτικών ενεργειών».

«Δεν μπλέκουμε σε αυτόν τον πόλεμο», εξήγησε ο υπουργός.

Παρεμπιπτόντως, μια ομάδα Γερμανών δημοσίων προσώπων έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς ζητώντας να σταματήσουν οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία, καθώς αυτό «σύρει τη Γερμανία σε πόλεμο».

"Με την προμήθεια όπλων, η Γερμανία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ έγιναν de facto μέρος του πολέμου. Η Ουκρανία έχει γίνει έτσι πεδίο μάχης σε μια σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας για τους κανόνες ασφαλείας στην Ευρώπη που κλιμακώνεται εδώ και χρόνια", υποστηρίζει η επιστολή.

Πρωταρχικοί στόχοι για πυραύλους Kalibr

Ενεργοί προμηθευτές φονικών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου είναι:

- Τσεχική Δημοκρατία,
- Πολωνία,
- Σλοβενία,
- Τουρκία,
- Γερμανία,
- ΗΠΑ.

Πολλοί το κάνουν ανεπίσημα, π.χ. η Βουλγαρία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία είναι απίθανο να είναι αποτελεσματικές εάν το Κίεβο συνεχίσει να λαμβάνει αποστολές όπλων από άλλες χώρες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πηγές του CNN περιγράφουν τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία ως επένδυση για την εξουδετέρωση του ρωσικού στρατού και του ναυτικού για μια δεκαετία. Οι πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού του Πενταγώνου Lloyd Austin σχετικά με την πρόθεσή του να «αποδυναμώσει τη Ρωσία» μέσω της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία είναι μια κυνική υπενθύμιση πως το ΝΑΤΟ είναι ένας επιθετικός οργανισμός που στοχεύει αρχικά τη Ρωσία.

Πού μπορεί η Ρωσία να χτυπήσει τις δυτικές υλικοτεχνικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις;

Αυτή θα μπορούσε να είναι η Ρουμανία στην πρώτη θέση. Η Ρουμανία μπορεί τώρα να εισβάλει στην Υπερδνειστερία για να σώσει τους Μολδαβούς αδελφούς της εκεί.

Η Πολωνία είναι η επόμενη στη λίστα - αυτή η χώρα χρησιμεύει ως σημείο διέλευσης για όλες τις αποστολές όπλων από τις δυτικές χώρες στην Ουκρανία.

Αυτές οι χώρες δεν θα επιβιώσουν από επίθεση πυραύλων Kalibr ούτε σωματικά ούτε ψυχικά. Θα ήταν πράγματι ένα προοίμιο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά οι σύμμαχοι των ΗΠΑ θα ήταν οι πρώτοι που θα τον χάσουν καθώς συμπεριφέρονται άσχημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail