Κέιτ Μακκούε: Η πρώτη Αμερικανίδα καπετάνισσα κρουαζιερόπλοιου στα ελληνικά νησιά

Λάτρης της ιστιοπλοΐας από την ηλικία των 12 ετών η Αμερικανίδα Κέιτ Μακκούε είναι σήμερα καπετάνισσα σε ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο, το επιβλητικό «Celebrity Beyond» - Ποια ελληνικά νησιά επισκέφθηκε πρόσφατα; - Το βίντεο που ανάρτησε στο Instagram με τις χελώνες καρέτα - καρέτα στην Κεφαλονιά

Από: protothema.gr - Εύα Παυλάτου 

Ψηλή, γοητευτική με ένα τεράστιο χαμόγελο, κρατά στα χέρια της το πηδάλιο ενός από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο, του πολυτελούς και επιβλητικού «Celebrity Beyond», που ανήκει στην Celebrity Cruises. Η 44χρονη Αμερικανίδα Κέιτ Μακκούε είναι η πρώτη γυναίκα στις ΗΠΑ, που έγινε καπετάνιος κρουαζιερόπλοιου «εισβάλλοντας» έτσι σε έναν χώρο που θεωρείται ανδροκρατούμενος.

Η Κέιτ Μακκούε λάτρευε την ιστιοπλοΐα από παιδί, ήταν, μόλις, 12 ετών όταν είπε στους γονείς της πως θα ήθελε να εργαστεί σε κρουαζιερόπλοιο, αλλά ο πατέρας της την συμβούλευσε να κάνει «μεγάλα όνειρα», μια συμβουλή που εκείνη ακολούθησε πιστά.

Η καπετάνισσα Κέιτ Μακκούε φοίτησε στην Ναυτική Ακαδημία του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και στη συνέχεια έκανε την πρακτική της στην Chiquita Brands International εργαζόμενη σε ένα από τα εμπορικά πλοία της εταιρείας που μετέφερε μπανάνες από το Εκουαδόρ στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια.

 

Στη συνέχεια μετακόμισε στη Χαβάη, ως μέλος του πληρώματος σε καταμαράν που πραγματοποιούν εκδρομές για τους τουρίστες. Εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες κρουαζιέρας μέχρι που το 2015 «έγραψε ιστορία», όταν σε ηλικία 37 ετών ανέλαβε το πηδάλιο στο «Celebrity Edge».

Η πρωτιά της Αμερικανίδας καπετάνισσας δεν σταματά εδώ. Μετά την κρίση που «χτύπησε» την κρουαζιέρα για σχεδόν ένα έτος, εξαιτίας της πανδημίας, η Κέιτ Μακκούε ήταν ο πρώτος «καπετάνιος» που αναχώρησε από λιμάνι των ΗΠΑ στο πηδάλιο του «Celebrity Edge» στις 26 Ιουνίου του 2021 για να πραγματοποιήσει κρουαζιέρα σε διεθνή ύδατα.

Κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά με το «Celebrity Beyond»

Την άνοιξη του 2022 η Celebrity Cruises παρέλαβε από τα ναυπηγεία του Σαιν Ναζαίρ στη Γαλλία το μεγαλύτερο απόκτημα του στόλου της, το πολυτελές, μέγα - κρουαζιερόπλοιο «Celebrity Beyond» και όρισε καπετάνισσα την γοητευτική Κέιτ Μακκούε. Το παρθενικό ταξίδι του «Celebrity Beyond» ξεκίνησε στις 27 Απριλίου από το Σαουθάμπτον και πραγματοποίησε κρουαζιέρα 10 ημερών σε Γαλλία, Πορτογαλία και Ισπανία. Στη συνέχεια το επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο στο πλαίσιο της κρουαζιέρας «Ιταλία και ελληνικά νησιά» βρέθηκε σε Κεφαλονιά, Μύκονο και Ρόδο.

Μάλιστα, στις 23 Μαΐου η Αμερικανίδα καπετάνισσα ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram ένα βίντεο όταν το «Celebrity Beyond» προσεγγίζει στο λιμάνι του Αργοστολίου και το συνοδεύουν οι χελώνες καρέτα - καρέτα! Στο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου η Αμερικανίδα καπετάνισσα έτυχε θερμής υποδοχής από εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, φωτογραφήθηκε στο λιμάνι του Αργοστολίου και παρέλαβε αναμνηστικά δώρα.

Το κρουαζιερόπλοιο «Celebrity Beyond» έχει πλήρωμα 1.400 άτομα, φιλοξενεί μέχρι 3.950 επιβάτες και διαθέτει 32 χώρους για φαγητό και ποτό, συνεδριακό κέντρο, σπα, πισίνα, γυμναστήριο, καζίνο, καταστήματα και αίθουσες ψυχαγωγίας. Το μενού υπογράφει ο βραβευμένος Γάλλος σεφ Ντανιέλ Μπουλούντ.

Πρόσφατα, η καπετάνισσα Κέιτ Μακκούε παραχώρησε συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό Paris Match και φωτογραφήθηκε αγκαλιά με την αγαπημένη της γάτα «Μπαγκ» (ράτσας Σφιγξ), που, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που ανεβάζει στο Instagram, την έχει παρέα στα μεγάλα ταξίδια της.

Η ίδια στην συνέντευξή της περιέγραψε την χαρά και τον ενθουσιασμό της όταν παρέλαβε από τα γαλλικά ναυπηγεία το πολυτελές «Celebrity Beyond». «Ήταν όπως ένας τοκετός, έντονοι, επίπονοι ελιγμοί και τελικά μια ευτυχία που σε πλημμυρίζει...», δήλωσε η Αμερικανίδα καπετάνισσα στο Paris Match.

Η Κέιτ Μακκούε είναι δημοφιλής και στα social media με περισσότερους από 3,5 εκατ. ακολούθους σε Tik Tok, YouTube και Instagram, όπου ανεβάζει εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα μεγάλα ταξίδια της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail