Ο πρόεδρος της Σερβίας προβληματίζεται από τις δηλώσεις του Πούτιν για το Κοσσυφοπέδιο

Η θέση της Σερβίας έχει γίνει πιο «περίπλοκη»,  λόγω του γεγονότος ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, έκανε μια αναλογία μεταξύ της κατάστασης στο Ντονμπάς και της κατάστασης με το Κοσσυφοπέδιο.

Από: echedoros-a.gr

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς , μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

«Η θέση μας είναι δύσκολη, τρομερά περίπλοκη και πιο περίπλοκη από τις δηλώσεις του Προέδρου Πούτιν. Θα μιλήσω για όλα αυτά αύριο», είπε ο Σέρβος ηγέτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σερβία «ποτέ δεν ήταν πιο εγκλωβισμένη πολιτικά», και αυτό περιπλέκεται από την οικονομική κατάσταση.



«Ακούσατε τον (καγκελάριο της Γερμανίας) Όλαφ Σολτς , τι ακριβώς είπε; Ποιον θεωρεί υπεύθυνο για ό,τι συμβαίνει στη Βοσνία, τι πιστεύει ότι πρέπει να συμβεί στο Κόσοβο, καθώς και για το θέμα των κυρώσεων», πρόσθεσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Σερβίας σημείωσε ότι το Βελιγράδι θα παραμείνει στρατιωτικά ουδέτερο και θα διατηρήσει ανεξάρτητη θέση. Επιβεβαίωσε επίσης ότι η Σερβία δεν θα επιβάλει οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

lenta.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail