Αμερικανικές Υπηρεσίες: Η Ρωσία σκοπεύει να δημιουργήσει χερσαίο διάδρομο προς την Υπερδνειστερία

Η Μόσχα σκοπεύει να επεκτείνει τη χερσαία γέφυρα από το Ντονμπάς στην Κριμαία και δυτικότερα να τη συνδέσει με την Υπερδνειστερία, γράφει ουκρανικό δημοσίευμα.

Από: echedoros-a.gr

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει να αυξήσει τον χερσαίο διάδρομο προς την υπό ρωσική κατοχή Υπερδνειστερία και να αποκτήσει τον έλεγχο της ακτής της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας. Αυτό δήλωσε η επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Αβρίλ Χέινς κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Σύμφωνα με αυτήν, η Μόσχα σκοπεύει να συνδεθεί με την Υπερδνειστερία. Αυτό θα σήμαινε πλήρη αποκοπή της Ουκρανίας από τη Μαύρη Θάλασσα.

Η Χέινς σημείωσε επίσης ότι για να χτιστεί μια τέτοια χερσαία σύνδεση με την Υπερδνειστερία, η Ρωσία πρέπει να κηρύξει γενική κινητοποίηση στη χώρα.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι του ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι ο στρατός στην Υπερδνειστερία βρίσκεται σε ετοιμότητα μάχης.

ua.korrespondent.net

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail