«Περιμένοντας τους συμμάχους» που θέλουν μας σύρουν σε άνιση διαπραγμάτευση! Θα ξυπνήσουμε ή θα παραδοθούμε;

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας με μακροσκελέστατη δήλωση του στην εφημερίδα Τα Νέα, ζητά από τους εταίρους και συμμάχους να μην ενδίδουν στους εκβιασμούς της Τουρκίας, με όποιον μανδύα κι αν περιβάλλονται…

Από: militaire.gr

Συνοπτικά ο κ.Δένδιας γράφει ότι η Ελλάδα δεν εκβιάζει ,όπως η Τουρκία. Η Ελλάδα έχει πάρει θέση και δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και τέλος είναι δύναμη σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο…

Αυτά έχουν χιλιοειπωθεί στα 3 χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη , με ΥΠΕΞ τον κ.Δένδια, ο οποίος όπως πολλές φορές έχει γραφτεί δεν είναι απόλυτα σύμφωνος με τις επιλογές της «ομάδας Μαξίμου». Ίσως βέβαια να μην έχει καταλάβει ότι και ο ίδιος «καίγεται» αν δεν διαχωρίσει κάποια στιγμή τη θέση του απ ΄ αυτές τις αυταπόδεικτα λανθασμένες επιλογές.

Η πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει όσο κι αν την «στρογγυλέψουμε»:

Η «άτακτη» Τουρκία μιλά με όλους τους «εταίρους και συμμάχους» και κανένας απ ΄ αυτούς δεν τη «μάλωσε» για όσα  κάνει στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Τελευταίο παράδειγμα ο Μακρόν που μίλησε με τον Ερντογάν και κουβέντα δεν είπε. Τα χρυσά συμβόλαια για Rafale και Belharra τα υπέγραψε όμως…

Η υπερδύναμη των ΗΠΑ ετοιμάζεται να ικανοποιήσει τα αιτήματα Ερντογάν για εκσυγχρονισμό F-16 και συμμετέχει με αποβατικό σκάφος της στην άσκηση-πρόβα τζενεράλε των Τούρκων για απόβαση σε ελληνικά νησιά ,την EFES22! Σε εμάς έδωσε ένα ραντεβού στον πρωθυπουργό, μια ομιλία στο Κογκρέσο και πολλές συμβουλές «να τα βρούμε με την Τουρκία». Συζητά να μας κάνει …χάρη να μας πουλήσει και F-35, γιατί τα 2,5 δις που πληρώνουμε για τον εκσυγχρονισμό των F-16 δε φθάνουν!

Για τους Ευρωπαίους δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ανάλυση. Η συμπεριφορά τους και η αδυναμία τους να αντιδράσουν σε πολύ πιο απλές καταστάσεις γεμίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο τη δεξαμενή των ευρωσκεπτικιστών , όπως έχει συμβεί και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης .

Με λίγα λόγια είναι μάταιο να ζητάμε και πολύ περισσότερο να περιμένουμε από «εταίρους και συμμάχους» να αντιδράσουν .

Είναι καιρός η Ελλάδα να μη ζητά αλλά να απαιτήσει ακόμη και να εκβιάσει ,όπως κάνει ο «κακός Ερντογάν». Αν η αγωνία των ΗΠΑ και των υπολοίπων είναι να υπάρχει γαλήνη «στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ», ας στείλουμε το μήνυμα ότι αυτό δεν είναι πλέον διασφαλισμένο, όχι μόνο επειδή η Τουρκία είναι «άτακτη» αλλά επειδή και η Ελλάδα μπορεί να γίνει «κακή».

Η σταθερότητα στην περιοχή δεν μπορεί να εξασφαλίζεται με τις υποχωρήσεις της Ελλάδας.

Ούτε μπορεί η Ελλάδα να συρθεί εκβιαζόμενη σε συζητήσεις με ανοιχτή ατζέντα από την πλευρά της Τουρκίας, όπως φαίνεται να επιδιώκουν άπαντες. Τούρκοι και δυτικοί «σύμμαχοι και εταίροι». Το σενάριο που «σέρνεται» και θέλει την Ελλάδα να σύρεται σε συζητήσεις «μετά από μια κρίση με την Τουρκία» όλοι το έχουμε ακούσει. Στηρίζεται στη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα κάνει αμέσως πίσω και θα καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Και μόνο αυτό δείχνει ότι το μήνυμα αποτροπής που στέλνουμε θα πρέπει να γίνει ουσιαστικό.

Για όλα αυτά θα είναι καλύτερο να αφήσουμε στην άκρη τις παρακλήσεις στους «εταίρους και συμμάχους» οι οποίοι καταλαβαίνουν μόνο τα δικά τους συμφέροντα που προς το παρόν πρόθυμα εξυπηρετούμε. Ας επικεντρωθούμε επιτέλους στα δικά μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail