Πρόεδρος Ουκρανίας: «Σε περίπτωση θανάτου μου το Κίεβο έχει σχέδιο Β»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε στις 23 Μαΐου ότι το Κίεβο έχει σχέδιο Β σε περίπτωση θανάτου του.

Από: echedoros-a.gr

«Σύμφωνα με τη νομοθεσία μας, υπάρχει κάποιος να κυβερνά το κράτος. Ήμαστε προετοιμασμένοι και διαιρεμένοι, εγώ, ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής του Κοινοβουλίου», είπε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια ομιλίας του μέσω βιντεοσυνδέσμου στο Νταβός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές του Κιέβου είναι έτοιμες για τη διαδικασία μεταφοράς της εξουσίας σε άλλο ηγέτη σε περίπτωση θανάτου ενός.

«Χωρίσαμε το υπουργικό συμβούλιο σε δύο μέρη, είναι δύο, έτσι ώστε η χώρα να προστατευτεί ακόμη και από τέτοια αποτελέσματα», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Τον Μάρτιο, το γραφείο του Ζελένσκι ανακοίνωσε περισσότερες από 10 απόπειρες δολοφονίας του προέδρου.

Ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, σύμβουλος του επικεφαλής του τμήματος, διευκρίνισε ότι οι ανακοινώσεις για τις απόπειρες δολοφονίας έγιναν με βάση το γεγονός ότι υπάρχουν αναφορές για ομάδες σαμποτέρ και αναγνώρισης (DRGs) που προσπαθούν να διεισδύσουν στην κυβερνητική συνοικία του Κιέβου. 

gazeta.ru, iz.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail