Διεθνής φορέας βάζει χέρι στην πρώτη κατοικία

Αρπάζουν τα σπίτια των φτωχών νοικοκυριών!

-Με τις ευλογίες της κυβέρνησης, πετάνε στον δρόμο οικογένειες
-Ποιοι επέβαλαν αυτήν τη διαδικασία, με τη συμμετοχή μόνο ξένων τραπεζών ή funds;

Από: Το Παρόν

Δεν έχουν τον… Θεό τους εκεί στο Μαξίμου… με τη δημιουργία του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων, ο οποίος θα αγοράζει την πρώτη κατοικία των νοικοκυριών που θεωρούνται ευάλωτα και δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους στις τράπεζες ή στα funds, ώστε να αποφύγουν την έξωση.

Ήδη το υπουργείο Οικονομικών ξεκινάει τη διαδικασία για την επιλογή του επενδυτή που θα αναλάβει τη λειτουργία του φορέα, προκηρύσσοντας διεθνή διαγωνισμό.

Ευάλωτα (φτωχά) νοικοκυριά θεωρούνται αυτά που έχουν εισόδημα από 7.000 μέχρι 21.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία από 120.000 μέχρι 180.000 ευρώ, ανάλογα και με τα προστατευόμενα μέλη. Οι ευάλωτοι οφειλέτες θα έχουν το δικαίωμα να επαναγοράσουν το ακίνητο μετά από 12 χρόνια, εφόσον στο μεσοδιάστημα είναι συνεπείς στην καταβολή του ενοικίου που θα πρέπει να πληρώνουν.

Και, άκουσον άκουσον, η α­γορά θα μπορεί να γίνεται και νωρίτερα από τη λήξη της δωδεκαετίας, όμως ο οφειλέτης θα πρέπει στην περίπτωση αυτή να καταβάλει εκτός από την εμπορική τιμή του ακινήτου κατά τον χρόνο της συναλλαγής και το υπόλοιπο των μισθωμάτων μέχρι τη λήξη της περιόδου μίσθωσης. Ο φορέας θα αποκτά την πρώτη κατοικία απαλλαγμένη από οποιαδήποτε βάρη ή αξιώσεις τρίτων.

Οι όροι της αρπαγής…
Με ιδιωτικά κεφάλαια θα λειτουργήσει ο φορέας και, σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τα κεφάλαια που θα απαιτηθεί να επενδυθούν σταδιακά ανέρχονται έως και σε 2 δισ. ευρώ.

Οι υποψήφιοι επενδυτές θα κληθούν σε πρώτη φάση να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και στη συνέχεια θα ακολουθήσει νέα διαβούλευση για τους τελικούς όρους του διαγωνισμού, στον οποίο θα πρέπει να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο του φορέα πρέπει να είναι κατ’ ελάχιστον 9 εκατομμύρια ευρώ! Ψιλικατζήδες είναι οι… διεθνείς επενδυτές; Ή έχουν βάλει στο μάτι κάποια «φιλέτα», που θα τα αρπάξουν μπιρ παρά και μετά θα τα μοσχοπουλήσουν;

Αυτά προς το παρόν…
Ώρα να βγουν στους δρόμους τα νοικοκυριά, πριν βρεθούν χωρίς κεραμίδι…

Πάρα πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν από την… αεροπορική βόμβα που έσκασε ξαφνικά στο… Μαξίμου. Στο σφυρί βγαίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη τα σπίτια ευάλωτων (φτωχών) νοικοκυριών, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Ξαφνικά, χωρίς να έχει γίνει καμία κουβέντα, διεθνή αρπακτικά προσγειώνονται στη χώρα μας για να αρπάξουν τα σπίτια των ευάλωτων νοικοκυριών για πενταροδεκάρες. Και από τη μια στιγμή στην άλλη οι ευάλωτοι θα γίνουν άστεγοι.

Μόλις 9 εκατομμύρια ευρώ θα είναι το κεφάλαιο των περιβόητων funds. Για να αγοράσουν πόσα σπίτια; Το μεγάλο ερώτημα, όμως, είναι ποιοι κρύβονται πίσω από αυτά… Μήπως πρέπει να ρίξει μια ματιά ο Εισαγγελέας;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail