Ρώσοι οικονομολόγοι: Προβλέπουν πρωτοφανείς εξελίξεις με «παγκόσμιο λιμό» μέχρι τέλος 2022

Χωρίς ειρήνη θα υπάρξει λιμός το φθινόπωρο και 20 εκατομμύρια Αφρικανοί θα είναι έτοιμοι να φύγουν και να έρθουν στην Ευρώπη

Από: bankingnews.gr

Έως το τέλος του 2022 λιμός σε παγκόσμιο επίπεδο θα πλήξει τον πλανήτη προειδοποιούν ρώσοι οικονομολόγοι αναφέροντας ότι δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο στον σύγχρονο κόσμο.
Ένας κορυφαίος συνεργάτης του ρώσου Προέδρου Putin έχει προβλέψει έναν «παγκόσμιο λιμό» που θα συμβεί πριν από το τέλος του έτους ως αποτέλεσμα των ελλείψεων σιτηρών που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Maksim Oreshkin ισχυρίζεται ότι η προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να αποκτήσουν τα αποθέματα σιτηρών της Ουκρανίας πρόκειται να οδηγήσει σε ανθρωπιστική καταστροφή.

«Είναι σημαντικό στις συνθήκες, ενός παγκόσμιου λιμού που θα συμβεί πιο κοντά στο φθινόπωρο, μέχρι το τέλος του 2022 σε όλο τον κόσμο, η Ρωσία δεν πρέπει να υποφέρει, αλλά να διασφαλίσει ότι οι πολίτες της δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα», ανέφερε ο Oreshkin.

Ο Oreshkin επισήμανε ότι ο πληθωρισμός ως φαινόμενο προκλήθηκε από την υπερβολική εκτύπωση χρήματος, την δημιουργία χρήματος από αέρα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ την FED από το 2020 ως μία από τις αιτίες, αλλά και τις πρόσφατες ενέργειες της κυβέρνησης Biden στην Ουκρανία.

«Στην πραγματικότητα, αυτό που προσπαθεί να κάνει η Αμερική με την Ουκρανία τώρα είναι να αφαιρέσει τα αποθέματα σιτηρών που έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή της η Ουκρανία – απλώς μια άλλη ενέργεια που καταδικάζει την Ουκρανία η οποία θα αντιμετωπίσει σοβαρά ανθρωπιστικά προβλήματα.
Η πείνα θα πλήξει τον σύγχρονο κόσμο», προειδοποίησε ο Maksim Oreshkin.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 30% των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού, με τις κυρώσεις στη Ρωσία και τον πόλεμο στην Ουκρανία να έχουν οδηγήσει σε άνοδο των τιμών κατά 60% μέχρι στιγμής.

Προειδοποιεί και ο Salvini

Να σημειωθεί αρχηγός του κόμματος της ιταλικής Lega M. Salvini, προειδοποίησε ότι εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαίου 2022, οι ελλείψεις τροφίμων θα προκαλέσουν κύμα μετανάστευσης που θα οδηγήσει 20 εκατομμύρια Αφρικανούς να φθάσουν στην Ευρώπη.
«Αναμένεται σημαντική πείνα στην αφρικανική ήπειρο, η οποία θα είναι ανθρωπιστικό, μετά κοινωνικό και τέλος ιταλικό πρόβλημα», επισήμανε ο Salvini.

«Χωρίς ειρήνη θα υπάρξει λιμός το φθινόπωρο και 20 εκατομμύρια Αφρικανοί θα είναι έτοιμοι να φύγουν και να έρθουν στην Ευρώπη».

Ο Βρετανός τηλεοπτικός παρουσιαστής Jeremy Clarkson, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μιας φάρμας που αποτέλεσε τη βάση για την επιτυχημένη εκπομπή του στο Amazon Prime Clarkson's Farm, προειδοποίησε σε άρθρο των Sunday Times ότι οι αγρότες στο Ηνωμένο Βασίλειο αφήνουν τα χωράφια τους σε αγρανάπαυση.

«Το πρόβλημα είναι ότι το 2023 πολλοί αγρότες θα αποφασίσουν ότι, λόγω του κόστους που συνεπάγεται, θα χρησιμοποιούν λιγότερο λίπασμα»

«Κάποιοι αναμφίβολα θα προσπαθήσουν να μην χρησιμοποιήσουν καθόλου λιπάσματα.
Άλλοι θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικά προϊόντα.
Είτε έτσι είτε αλλιώς θα παράγουν λιγότερη τροφή.
Μερικοί αγρότες - γνωρίζω τρεις μόνο στην περιοχή μου - έχουν ήδη αποφασίσει να μην καλλιεργήσουν τα χωράφια τους το 2023 και να μην καλλιεργήσουν απολύτως τίποτα».

«Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και θα μπορούσε κάλλιστα να έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει έως και 20% λιγότερο φαγητό στα καταστήματα από τις πραγματικές ανάγκες.
Αυτό είναι κακό.
Όλα αυτά θα επιδεινωθούν αφού η Ρωσία και η Ουκρανία αποτελούν το 30% των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού».
Ο κόσμος βρίσκεται κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε ένα λάκκο πείνας, δυστυχίας και θανάτου».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail