Αποθεώνουν οι Ισραηλινοί τους Έλληνες πιλότους - Τα μηνύματα προς την Άγκυρα για τη μαχητική ικανότητα της HAF - Οι εναέριες μάχες με τα «Sufa»

Οι πληροφορίες του Newpost αναφέρουν ότι οι εναέριες μάχες των «Sufa» με τα Ελληνικά μαχητικά έκοψαν την ανάσα και ανάγκασαν για μια ακόμη φορά τους Ισραηλινούς να παραδεχτούν ότι οι ιπτάμενοι της HAF είναι κορυφαίοι.

Από: newpost.gr / Του Κώστα Σαρικά

Έπειτα από παρουσία μιας εβδομάδας στο Ελληνικό FIR με συνεχείς καθημερινές πτήσεις δίπλα στα «γεράκια» της Πολεμικής μας Αεροπορίας η αποστολή του Ισραήλ αναχώρησε από την Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μια πολυάριθμη αποστολή αποτελούμενη από ιπτάμενους, τεχνικούς και επιτελικά Στελέχη της Israeli Air Force η οποία για μια ακόμη χρονιά άφησε το έντονο στίγμα της στον «ΗΝΙΟΧΟ» και επισφράγισε την άριστη συνεργασία η οποία έχει χτιστεί με την HAF και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εν γένει.

Με μια ανάρτηση στα social media αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα της η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία λίγες μόλις ώρες έπειτα από την αναχώρηση της αποστολής από την 117 Πτέρυγα Μάχης δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες αλλά και στοιχεία για τη συμμετοχή της στην μεγάλη διακλαδική πολυεθνική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2022» η οποία συνεχίζεται για μια ακόμη εβδομάδα. «Οι γλώσσες μπορεί να είναι διαφορετικές αλλά οι στόχοι είναι κοινοί. Να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο, να δυναμώνουμε τους δεσμούς και να προάγουμε την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά η IAF.

«Νιώθοντας στο σπίτι μας» τονίζουν οι Ισραηλινοί οι οποίοι έλαβαν μέρος στην άσκηση με δέκα αναβαθμισμένα μαχητικά F-16 «Sufa» από τις Πολεμικές Μοίρες 201 και 253 αλλά και με το ιπτάμενο ραντάρ G5500 «Nachshon Eitam». HIAF συνεργάστηκε από τον περασμένο Φθινόπωρο για τη συμμετοχή της στην άσκηση με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία να βρίσκεται συνεχώς από το 2015 στην Ανδραβίδα για το μεγάλο αεροπορικό ραντεβού. «Τα χαμογελαστά πρόσωπα των πληρωμάτων αμέσως μετά τις πρώτες πτήσεις είναι αρκετά για να καταλάβουμε την σημαντική εμπειρία που αποκόμισαν» αναφέρει η IAF όμως στην πραγματικότητα ακόμα πιο ευχαριστημένοι ήταν οι Ισραηλινοί Επιτελείς στο έδαφος όπως ήταν άλλωστε εμφανές σε όσους βρεθήκαμε στην 117 Πτέρυγα Μάχης.

Οι πληροφορίες του Newpost αναφέρουν ότι οι εναέριες μάχες των «Sufa» με τα Ελληνικά μαχητικά έκοψαν την ανάσα και ανάγκασαν για μια ακόμη φορά τους Ισραηλινούς να παραδεχτούν ότι οι ιπτάμενοι της HAF είναι κορυφαίοι. Και ειδικά στον air to air πόλεμο μπορεί να είναι και οι καλύτεροι απ’ όσους έχουν συνεργαστεί και συνεκπαιδευτεί. Στο μοναδικό ανάγλυφο της Ελλάδας τα πληρώματα της IAF τα βρήκαν «σκούρα» απέναντι στα «γεράκια» της HAF. Και δεν ήταν άλλωστε οι μόνοι αφού την ίδια εντύπωση μετέφεραν τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Γάλλοι ιπτάμενοι. «Κανένα Ελληνικό βλήμα δεν πήγε χαμένο» ήταν το συμπέρασμα των Ισραηλινών στην ανάλυση των αποστολών με τα πληρώματα της IAF να δηλώνουν εντυπωσιασμένα από το γεγονός ότι οι ιπτάμενοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας κινούνται ακόμα και πέρα από τα όρια και κάνουν τα μαχητικά να δείχνουν ανώτερα από τις πραγματικές τους δυνατότητες. Είναι το ίδιο συμπέρασμα που έχουν βγάλει και στην δική τους «Blue Flag» με αποκορύφωμα την πλέον πρόσφατη όταν τα «γεράκια» της 336 Πολεμικής Μοίρας «Όλυμπος» πέτυχαν μακράν τον μεγαλύτερο αριθμό kills στην άσκηση.

Οι Ισραηλινοί αποχώρησαν έχοντας στο μυαλό τους όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά τον επόμενο «ΗΝΙΟΧΟ» όπου εκτός απροόπτου σχεδιάζουν ακόμη πιο ισχυρή και έντονη παρουσία. Ίσως και να πρόκειται για την πρώτη έξοδο εκτός Ισραήλ των πανίσχυρων Stealth F-35 της IAF.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail