Η Γερμανία προειδοποίησε για τις συνέπειες στα τρόφιμα του εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο

REUΤΕRS / Christian Charisius
Freepen.gr - Ένα εμπάργκο στις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου θα διαταράξει τη γερμανική βιομηχανία τροφίμων, δήλωσε ο Guido Zeitler, πρόεδρος της ένωσης βιομηχανίας τροφίμων Nahrung Genuss Gaststätten (NGG).

"Η διακοπή της παροχής φυσικού αερίου θα είχε τεράστιες συνέπειες για τους κατασκευαστές τροφίμων. Στη Γερμανία, η βιομηχανία τροφίμων είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής αερίου μετά τη χημική βιομηχανία", δήλωσε ο Zeitler στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke.

Προειδοποίησε επίσης πως η έλλειψη προμηθειών θα οδηγήσει σε διαταραχές της παραγωγής. «Δε θα υποφέρουμε από πείνα εξαιτίας αυτού, αλλά θα οδηγήσει σε μεγάλες διακοπές στην παραγωγή, οι οποίες θα γίνουν αισθητές οι καταναλωτές στα καταστήματα», δήλωσε ο επικεφαλής της NGG.

Ο Zeitler είπε ότι πολλές επιχειρήσεις έχουν μετατοπίσει την παραγωγή από πετρέλαιο στο φυσικό αέριο για περιβαλλοντικούς λόγους και ότι δεν είναι «εύκολο» να αντιστραφεί η διαδικασία. Το αυξανόμενο κόστος παραγωγής θα επηρεάσει πρωτίστως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον Zeitler, «μερικοί θα αναγκαστούν να κλείσουν τις δραστηριότητές τους». 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail