Παγωμένοι οι γαλάζιοι βουλευτές πριν το Συνέδριο του κόμματος

Το κλίμα στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης πριν το Συνέδριο του κόμματος στις 6-8 Μαΐου είναι τόσο βαρύ όσο και η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και οι αυξήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά που έχουν φέρει πολλούς ψηφοφόρους του κόμματος σε απόγνωση. 

Από: antinews.gr - Του Οδυσσέα Αρβανίτη

Η αύξηση των 50 ευρώ στον κατώτατο μισθό έδωσε επιχειρήματα στους γαλάζιους βουλευτές στις ψησταριές της χώρας, αλλά σε μικρό μόνο βαθμό μείωσε τις διαμαρτυρίες των ψηφοφόρων της ΝΔ.  Βουλευτής του κόμματος έλεγε: «Υπάρχει κάτι χειρότερο από τη διαμαρτυρία, την υποφώσκουσα απειλή ότι έχουν απορρίψει εκ προοιμίου τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και ότι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους; Το φόβητρο του ΣΥΡΙΖΑ μειωμένη αποτελεσματικότητα έχει». 

Οι βουλευτές της ΝΔ που επισκέφθηκαν τις περιφέρειές τους πέρασαν δύσκολες ώρες καθώς έγιναν αποδέκτες των παραπόνων των ψηφοφόρων τους για την ακρίβεια που οι πολίτες θεωρούν υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημά τους. Έτσι όμως γίνεται το υπ’ αριθμόν ένα πολιτικό πρόβλημα της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει τρόπο αντιμετώπισής του, ενώ και τα επικοινωνιακά πυρομαχικά της έχουν εξαντληθεί. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν με ένα μείγμα οργής και ειρωνείας τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος ενώ οι εξωφρενικές αμοιβές των στελεχών της ΔΕΗ και του διευθύνοντος συμβούλου της τον οποίο καλύπτει πλήρως η κυβέρνηση επιδεινώνει το κλίμα.  Οι αγρότες έχουν τα δικά τους προβλήματα λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής, ενώ οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες εξέφρασαν την αντίρρησή τους για την αύξηση του εργασιακού κόστους. Τα 50 ευρώ τον μήνα, για όσους τα παίρνουν είναι ένα κλάσμα μόνο της αύξησης του ρεύματος και των βασικών καταναλωτικών αγαθών. Η μείωση των άμεσων φόρων που συνεχώς επικαλείται ο πρωθυπουργός, εξανεμίζεται από τους έμμεσους φόρους στα καύσιμα και στα τρόφιμα που η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η ΝΔ οδεύει προς το Συνέδριό της το επόμενο Σαββατοκύριακο 6-7 Μαΐου. Το εάν θα εκφραστεί η κριτική προς την κυβέρνηση που έπεσε έξω σε όλες τις προβλέψεις της για την ακρίβεια δίνοντας διαβεβαιώσεις ότι είναι ένα εισαγόμενο και κυρίως παροδικό φαινόμενο, είναι ακόμη ερωτηματικό. Στο στόχαστρο της κριτικής πάντως βρίσκεται ο υπουργός Ανάπτυξης με τις επαναλαμβανόμενες άστοχες προβλέψεις και προκλητικές δηλώσεις του. Το βέβαιο είναι ότι οι βουλευτές που πλέον ανησυχούν για την πολιτική τους επιβίωση -καθώς βλέπουν την επανεκλογή τους στις εκλογές να απομακρύνεται- θα ζητήσουν πιο γενναία μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης καθώς επίσης και μείωση του ΦΠΑ σε καύσιμα και τρόφιμα, κάτι όμως που μέχρι στιγμής έχει αποκλείσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος στο τελευταίο του «διάγγελμα» ανέφερε ότι οι αντοχές της οικονομίας έχουν εξαντληθεί. Το επιπλέον επιχείρημα είναι ότι ενδεχόμενη μείωση θα απορροφηθεί από τους παραγωγούς και δε θα φτάσει στους καταναλωτές. 

Ο πρωθυπουργός πάντως μετά την επιστροφή του από το κτήμα του πρίγκιπα Κάρολου συγκάλεσε σύσκεψη και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζήτημα ενεργειακής επάρκειας και είναι ενεργειακά ασφαλής, αν και δε μπορεί να δώσει καμία υπόσχεση για μείωση του κόστους καθώς μάλιστα οι εναλλακτικές πηγές είναι πιο ακριβές. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail